Ezequiel Ponce Kimdir

Ezequiel Ponce, 29 Mart 1997 tarihinde Arjantin’in Rosario kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında Arjantin Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ezequiel Ponce Kimdir

Ezequiel Ponce Biyografisi

Ezequiel Ponce’nin Kulüp Kariyeri

Ezequiel Ponce, futbol kariyerine ilk olarak 2009 yılında Newell’s Old Boys takımının alt yapısında başladı. Uzun süre burada oynadıktan sonra teknik ekip tarafından as takıma davet edildi. 2012-2013 sezonunda takımla genel olarak çalışmalara katılsa da maçlarda görev alamadı. B takımda forma giyerken burada performansını her geçen zaman geliştirdi. İlk sezonunda takımı ile 17 maça çıkan Ezequiel Ponce, 4 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

2014-2015 sezonlarında da burada görev almaya devam eden Arjantinli futbolcu, bu sefer ise 15 maçta görev alıp 2 kez de gol sevinci yaşadı. Genç yaşında olmasın rağmen kendisinden her geçen gün daha da fazla söz ettirmeye başladı ve birçok Avrupa kulübü tarafından transfer teklifleri aldı.

ezequiel ponce roma

2015-2016 sezonu başında İtalyan kulüp Roma tarafından transfer teklifi alan Ezequiel Ponce, 4,2 Milyon Euro’ya transfer oldu. Sezonun başlangıcında Roma U-19 takımları ile maçlara çıktı ve maç eksiliği yaşaması takımı tarafından istenilmedi. Zaman zaman as takım çalışmalarına katılıp kadroya girdi ancak henüz forma şansı elde edemedi.

Ezequiel Ponce’nin Milli Takım Kariyeri

Ezequiel Ponce, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Arjantin U-20 kadrosunda giydi. Genç yaşına rağmen milli forma giyme tecrübesini yaşan genç futbolcu şimdiye kadar sadece 1 maçta görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.