Eyüp'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eyüp, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ilçesidir. Eyüp, tarihi açıdan önem taşıyan bir ilçedir. Tarihi eserlerinin yanı sıra doğa güzellikleri ile büyüleyen bir konumda yer almaktadır.
Eyüp'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eyüp Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde İstanbul'un Eyüp semtinde yer alan tarihi yerleri, gezilecek mekanları, doğal yerleri, tarihi camileri inceleyeceğiz.

Pierre Loti

Pierre Loti, Eyüp ilçesinde yer almaktadır. Haliç’e bakan bir tepede yer alan Pierre Loti yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Sadece turistlerin değil İstanbul’da yaşayan kişilerinde sıkça tercih ettiği bir mekandır. Mükemmel bir manzarası olan Pierre Loti, kahvesi ile oldukça meşhurdur. Pierre Loti’yı tercih eden kişiler, burada bulunan mekan da oturarak keyifli bir şekilde kahvesini yudumlayarak, manzarayı izlemektedir. 1876 yılında bu mekana gelen Fransız roman yazarı Julien Viaud, bu tepeye Pierre Loti adını vermiştir. Geçmişten günümüze ismi değiştirilmemiştir.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg


Feshane

Feshane, II. Mahmut tarafından 1826 yılında inşa ettirilmiştir. Bu yapı Yeniçeri ordusunun üniformalarının dikilmesi amacıyla inşa edilmiştir. Günümüzde ise Feshane, uluslararası fuar ve kongre merkezi olarak kullanılmaktadır. Ramazan aylarında, iftar yemekleri hazırlanır ve ramazan şenlikleri düzenlenmektedir.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


Santralİstanbul

Santral İstanbul, 1911 yılında kentin elektriğini sağlamak amacıyla kurulmuştur. 1983 yılına kadar devam eden hizmet sonrasında, restore edilmesi ile farklı amaçlarla kullanılmıştır. Silahtarağa Elektrik Santrali, 2007 yılında tekrar kullanıma açılmıştır. Santralistanbul, Türkiye’nin ilk endüstriyel arkeoloji müzesidir. Santralistanbul, açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


Eyüp Sultan Camii

Eyüp Sultan Camii, 1458 yılında inşa edilmiştir. Müslümanlar için önemli kutsal bir yer özelliğindedir. Hazreti Eyüp, islam tarihinde önemli isimlerden biridir. Müslümanlar, önemli günlerin dışında ziyaret amaçlı da bu camiyi ziyaret etmektedir.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg


Göktürk Göleti

Göktürk Göleti, yeşilliğin ve renkli çiçeklerin buluştuğu doğal bir ortamdır. Burayı insanlar, dinlenmek ve huzurlu vakit geçirmek amacıyla tercih etmektedirler. Yürüyüş yapabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz sakin ortam.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg


Ayvat Bendi

Ayvat Bendi, Ayvat Deresi’nde yer almaktadır. 1765 yılında Ayvat Bendi, III. Mustafa döneminde yapılmıştır. Bu alan günümüzde mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Bu alanda insanlar piknik yapmaktadırlar.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg


Eyüp Sultan Türbesi

Eyüp Sultan Türbesi, Eyüp Sultan Camii’nin yanında yer almaktadır. Bu türbe müslümanlar için önem taşımaktadır. Hazreti Eyüp ilk Müslümanlardandır. Eyüp Sultan Türbesi’ni Müslümanlar sıkça ziyaret etmektedirler.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg


Caferpaşa Medresesi

Caferpaşa Medresesi, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Cafer Paşa, Kanuni Sultan Süleyman’ın son savaşında silahtar olarak yanında görev yapmaktadır. Bu medrese, Cafer Paşa adına yapılmıştır.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg


Zalpaşa Camii

Zalpaşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan bir camidir. Eyüp’te bulunan bu camii, Zal Mahmut tarafından yaptırılmıştır. Cami, medrese, külliye, çeşme ve türbeden oluşmaktadır. Mimari ile dikkat çeken bu cami, 1577 yılında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.

eyupte-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'daki Müzeler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.