Eyüp Can Sağlık Kimdir

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, 1973 yılında Adana’da dünyaya geldi.
Eyüp Can Sağlık Kimdir

Eyüp Can Sağlık’ın Biyografisi

Eyüp Can Sağlık, klasik eğitimini bitirdikten sonra çok küçük yaşlardan beri istediği gazetecilik mesleği için İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Bölümden 1993 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nden sonra lisansüstü eğitimini tamamlamak için Harvard Üniversitesi’ne gitti ve yüksek lisansını Amerikan Dış Politikası ve Ortadoğu ilişkileri üzerine yaptı.

 

Gazetecilik Yılları

Gazetecilik hayatına henüz üniversite öğrencisiyken başlayan Eyüp Can Sağlık, 1994 yılında Zaman Gazetesi’nde yer aldı. 1995 yılında günümüzün Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün lideri olan Fethullah Gülen ile yaptığı onbir günlük röportaj sonrasında büyük yankı uyandırdı. Bu büyük olay 1995 yılında Zaman Gazetesi’nde yayınlandı.

2004 yılına kadar Zaman Gazetesi’nde çalışan Eyüp Can Sağlık, daha sonrasında Doğan Grubu tarafından transfer edildi ve Referans Gazetesi’nin başına getirildi. Daha sonraki yıllarda Referans Gazetesi, Radikal Gazetesi ile birleşene kadar Genel Yayın Yönetmeliği’ni sürdürdü. Gazetelerin birleşmesinin ardından 2010 yılında Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Bu süre içerisinde aynı gruba bağlı olan Hürriyet Gazetesi’nde ekonomi sayfasında köşe yazarlığı yaptı.

Eyüp Can Sağlık, Türkiye’nin önemli yazarlarından birisi olan Elif Şafak ile evlidir. Bu evlilikten Şehrazat Zelda ve Emir Zahir isminde iki çocuğu vardır.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.