Ewerton Kimdir

Tam adı Ewerton Jose Almeida Santos olan, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ewerton Kimdir

Eweton'un Kulüp Kariyeri

Eweton, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yılların başında Corinthians'ın alt yapısında başladı. Uzun bir dönem burada oynadı ve 2009 yılında Palmerias'ın alt yapısına kiralık olarak gönderildi. Bir sene boyunca alt yapı kademesin kiralık olarak oynadıktan sonra 2010 yılında Corinthians'ın As takımına geri döndü.

Burada bir sene oynadıktan sonra 2010 yılında ASA'ya kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi. Burada 22 maçta forma giyip 1 gol attı.

2011 yılında Oeste'ye kiralandı. Bu takımında istenileni veremeyen futbolcu, aynı sene içerisinde Sport Recife'ye geçiş yaptı.2011-2012 sezonu içerisinde isminin duyulmaya başladığı takım olan Braga'ya kiralandı. 19 maça çıkıp 1 gol attığı takımda dikkatleri üzerine çekti.

eweton anzhi makhachkala

2012 yılında yolunu Rusya'ya çeviren Eweton, Anzhi Makhachkala'ya 5,4 Milyon Euro bonservis bedeli kaşrılığında transfer oldu. İlk sezonunda Rusya Premier Ligi'nde 13 maça çıkan Eweton, bir sonraki sezon 20 karşılaşmada sahne alıp 2 gol attı. Bir sonraki sezonda da Anzhi forması altında sezona başlarken, ligin ikinci devresinde Portekiz'e bir kez daha yöneldi.

eweton sporting lizbon

Sporting Lizbon forması altında yarım sezon kiralık olarak oynayan Brezilyalı, takımı ile sezon sonuna kadar 13 karşılaşmada yer alırken, Portekiz Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Kiralık oynadığı takımında teknik ekip tarafından beğenildi ve 1,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edildi. 2015-2016 sezonu içerisinde takımı ile ilk maçlarına çıktı ancak istenileni tam olarak veremedi. Bir sezonda sadece 17 karşılaşmada sahne aldı. 2016-2017 sezonunda ise kiralık listesine konuldu ve Almanya 2. lig ekiplerinden Kaiserslautern'e kiralık olarak gitti.

Eweton'un Başarıları

Sporting Lizbon

  • Portekiz Kupası: 2014-2015

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.