Evrim Alasya Kimdir? Evrim Alasya Dizileri ve Hakkında Bilgi

Oynadığı diziler sayesinde kendisini tüm Türkiye'ye sevdirmeyi başaran Evrim Alasya'nın biyografisi sizlerle. İşte Evrim Alasya Kimdir? Evrim Alasya Dizileri ve Hakkında Bilgiler.
Evrim Alasya Kimdir? Evrim Alasya Dizileri ve Hakkında Bilgi

Asıl olarak Muhteşem Yüzyıl dizisiyle tanınmayı başaran Evrim Alasya'nın hayatı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu içeriğimizde ise sizler için Evrim Alasya'nın biyografisini hazırladık. İşte Evrim Alasya Kimdir? ve Evrim Alasya Kaç Yaşında? gibi soruların yanıtı.


Evrim Alasya Kimdir?

Evrim Alasya Kimdir

2 Ağustos 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Evrim Alasya, 41 yaşındadır. Çocukluğunda sahneye ilk kez jimnastik ile çıkan Evrim Alasya, daha sonra tiyatroya başladı. Liseden sonra ilk önce belediyenin açtığı tiyatro kursuna gitti. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservaturarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Çeşitli tiyatrolarda yer aldıktan sonra Oyun Atölyesi’nde yer aldı.

Evrim Alasya, 2005’te Ihlamurlar Altında isimli dizide Sema karakterini canlandırdı. Dizi İstanbul’un varoş mahallelerinde yer alan insanları ve zengin hayatları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tuba Büyüküstün, Bülent İnal, Sinan Tuzcu ve Özge Borak yer aldı. 2008’de ise Gece Sesleri isimli dizide Neslihan karakterini canlandırdı. Dizi bir ailenin sakladığı sırların yıllar sonra ortaya çıkması ve aile içindeki dengelerin değişmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Özgür Çevik, Vildan Atasever ve İsmail Hacıoğlu yer aldı.

2010’da yayınlanmaya başlayan, İstanbul’un varoş semtlerinden Nişantaşı sokaklarına uzanan bir aşkı anlatan Gönülçelen isimli dizide Balçiçek karakterini canlandırdı. Hasret isimli, çiçek satarak geçimini sağlayan genç kızın müzisyen Murat ile yollarının kesişmesiyle müzik dolu macera başlar. Başrolleri se Tuba Büyüksütün, Cansel Elçin ve Onur Saylak paylaştı.

Evrim Alasya 2014’te kocası hapishaneye düştükten sonra çocuklarına bakmak için canla başla çalışan Gülümser’in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mete Horozoğlu, Ayça Bingöl, İlker Kızmaz ve Ekin Koç yer aldı. 2015’te ise bir yaz dizisi olan Güneşin Kızları isimli dizide Güneş karakterini canlandırdı. Dizi üç kızıyla birlikte yeni bir hayata yelken açan Güneş’in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Evrim Alasya ve Emre Kınay yer aldı. 


Evrim Alasya Dizileri

Evrim Alasya Dizileri

  • 2021 - Akrep (Ferda) (TV Dizisi)
  • 2020 - Kırmızı Oda (Meliha Kınık) (TV Dizisi)
  • 2018 - Koca Koca Yalanlar (Müjgan) (TV Dizisi)
  • 2015 - Güneşin Kızları (Güneş) (TV Dizisi)
  • 2014 - Benim Adım Gültepe (Suna) (TV Dizisi)
  • 2013 - Vicdan (TV Dizisi)
  • 2011 - Muhteşem Yüzyıl 2. Sezon (TV Dizisi)
  • 2010 - Gönülçelen (Balçiçek) (TV Dizisi)
  • 2008 - Gece Sesleri (Neslihan) (TV Dizisi)
  • 2005 - Ihlamurlar Altında (Sema) (TV Dizisi)
  • 2003 - 2005 - Bir İstanbul Masalı (TV Dizisi)

Evrim Alasya Filmleri

Evrim Alasya Filmleri

  • 2008 - Muro (Fidan)
  • 2008 - Başka Semtin Çocukları (Evrim)

Kariyeri boyunca birçok dizide oynayan Evrim Alasya'yı sadece 2 filmde sinema perdesinde görmüş olsak bile genellikle kendisini TV dizilerinde aldığı roller ile tanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.