Evli Erkekler Bekarlara Göre Daha Uzun Yaşıyor!

Yapılan bilimsel araştırmalar evli erkeklerin bekar erkeklere nazaran daha uzun bir hayat sürdüklerini ortaya çıkardı. İşte, sebepleri...
Evli Erkekler Bekarlara Göre Daha Uzun Yaşıyor!

Yapılan son araştırmalar evli erkeklerin bekar erkeklere nazaran daha fazla yaşadıklarını ortaya koyuyor. İngiliz bilim adamları evliliğin erkekler açısından uzun yaşama şansı sunduğunu açığa çıkardıklarını belirtti ve sebeplerini açıkladı. 

yasli-ciftler.jpg

Bilim Adamlarına Göre Evli Erkeklerin Uzun Yaşama Nedenleri 

İngiltereli bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda genel olarak erkeklerin sağlıklarına düşkün olmadığını tespit ettiler. Erkeklerin aksine kadınlar sağlıkları konusunda son derece dikkatli ve titizler. Bu durum evli olan erkeklere de yansıyor ve kadınlar eşlerinin sağlık sorunlarına da eğilim gösteriyor. Kadınlar eşlerinde herhangi bir sağlık sorunu hissettiklerinde onları hekime yönlendiriyor. Eşleri tarafından ilaçlarının zamanında kullandırılması sağlanıyor. 

evli-erkekler.jpg

Bekar erkekler genellikle beslenmeleriyle çok da ilgili değildirler. Ancak evli erkekler eşleri sayesinde dengeli ve düzenli beslenmeye yönlendirilmektedir.

Ayrıca evli erkekler yalnızlık, çaresizlik gibi olumsuz hislere kapılmadıkları için yaşam kalitesini düşüren stres ve diğer psikolojik sorunlardan uzaklaşırlar.

Evlilikte cinsellik faktörü de çok önemli bir yere sahiptir. Düzenli bir cinsel hayat süren erkekler bekar erkeklere göre daha rahat ve sağlıklı bir hayat yaşıyor. 

Evli erkekler kalp krizi, felç gibi sağlık sorunlarından da daha az etkileniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.