Evlerdeki Akıllı Yardımcılarımız

Teknoloji geliştikçe kullandığımız cihazlar da akıllanıyor. Gelecekte evlerin akıllı evler olduğunu ve robotların ev işlerini kendiliğinden yaptığınız tahmin etmek zor değil. O zamana kadar size yardımcı olacak akıllı yardımcıları sıraladık.
Evlerdeki Akıllı Yardımcılarımız

Akıllı Mutfak Yardımcıları

Günlük hayatta çoğu işimizi akıllı telefonlarımızdan yapabiliyoruz. Peki mutfaktaki bazı işleri de telefondan halletmek mümkün olamaz mı? İşte bu düşünceyle yola çıkan mucitler tarafından geliştirilen ürünler pratikliklerinin yanında oldukça işlevsel özelliğe sahipler.

Çoğu mutfakta kullanılacak aletler oldukları için teknolojinin nimetleri desek sanırız yanlış olmaz. Birbirinden ilginç ve akıllı icatlar ile mutfak işleriniz oldukça kolaylaşacak. Kimi çocuklarınızın ilgisini çekecek, kimisi ise gördüğünüz anda sizin aklınıza girecek.

 

Sebze Yetiştirme Kiti

sebze-yetistirme-kiti.jpg

Apartmanda yaşıyorsanız ve bahçeniz yoksa kendi sebzelerinizi yetiştirmeniz pek mümkün olmaz. Özellikle iyi güneş görmeyen evlerde ihtimal iyice azalır. İşte bunu düşünen kişiler tarafından kendi mutfağınızda ufak da olsa sebze yetiştirmek için akıllı bahçe geliştirildi. Ürüne bakınca tohumlarınızı ekebileceğiniz bir toprak kabı, su haznesi ve tepesinde ışık bulunuyor. Cihaz ışığıyla güneş ışığı etkisi yaratıyor. Su haznesiyle de toprağın nem durumuna göre otomatik sulama yapıyor. Kışın dahi yaz sebzelerinizi mutfağınızda yetiştirme fikri kulağa hoş gelmiyor değil.

Akıllı İçecek Hazırlayıcı

icecek-kiti.jpg

Alkollü ya da alkolsüz kokteyller hazırlamanız için geliştirilen cihaz oldukça ilginç görünüyor. Öncelikle uygulamasını tabletinize ya da telefonunuza indiriyorsunuz. Ardından bardağınızı cihazın üzerine yerleştiriyorsunuz ve hazırlamak istediğiniz içeceği buluyorsunuz. Size en ideal tadı yakalamanız için hangi içecekten ne kadar koymanız gerektiği söylendiği gibi hassas tartı özelliği ile sizin eklediğiniz miktarları kontrol ediyor. 

Akıllı Pişirici

akilli-pisirici.jpg

Bu ilginç ürün akıllı pişirme özelliğine sahip. Çalışma prensibi de oldukça ilginç olan ürünü su doldurduğunuz kabın içine koyuyorsunuz. Ardından içine su almayan çıtçıtlı pişirme torbası ya da yanmayan torbaların içine koyduğunuz gıdalarınızı kabın içine bırakıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Gerisini bu cihaz hallediyor. Ayrıca cihaz bluetooth ve Wi-Fi desteği sunuyor. Yemek piştiğinde size bildirim gönderiyor. Telefonunuzla süreyi ayarlayıp istediğinizde sıcaklığı değiştirebiliyorsunuz. 

Akıllı Izgara Kumandası

akilli-izgara-uyaraci.jpg

Bu ürün ise ızgara yamayı sevenler için tasarlanmış. Izgaranın birden ısınması sonucu  içindeki etleri yakması durumu yaşanabilir. Bunun olmaması için sürekli kontrol etmek gerekir. İşte bu kontrol işini sizin için yapabilen bu cihaz, Bluetooth bağlantısı ile telefonunuza ızagara sıcaklığını değişimleri ve kaç dakikadır pişirme olduğunu bildiriyor. 

 

Akıllı Kahve Makinası

akilli-kahve-makinesi.jpg

Kahve içmeyi çok seven biriyseniz bu ürün tam size göre. Akıllı kahve makinası Wi-Fi bağlantı imkanı ile internet ağınıza bağlanabiliyor. İsterseniz yatağınızda ilk uyandığınız anda, isterseniz arabada veya otobüste evinize yaklaştığınız anda talimat verdiğiniz zaman hemen kahveyi hazırlamaya başlıyor. Siz makinanın başına geldiğinizde sıcak, yeni demlenmiş kahveniz sizi hazır bekliyor.

 

iRobot Scooba

irobot-scoba.jpg

iRobot firması ilk akıllı süpürgeleri geliştiren firmadır. Bu firma modellerini geliştirmeye devam ediyor. Scooba modeli de kendi kendine evinizi temizleyen bir elektrikli robot süpürge özelliği gösteriyor. İki adet kenar fırçasıyla gezdiği yerlerdeki tozları alan ve gövde altındaki vakum deliğiyle içine çeken süpürge, şarjı biteceğini anladığı zaman hemen gidip jkendini şarja takıyor. Dolduğunda kaldığı yerden temizliğe devam ediyor. Halı, kilim, hayvan postu gibi zeminlerin üzerinden rahatça geçebilen süpürge, basamak sensörü ve çarpma sensörüyle etrafa çarpmadan ya da merdiven gibi basamaklardan düşmeden temizliğine devam ediyor.

 

Akıllı Pişirme Standı

akilli-pisirici-seti.jpg

Bu stand adından da anlaşılacağı üzere akıllı. Evinizdeki internet ağına bağlanıyor ve size bildirimler gönderebiliyor. Eğer bir et yemeği yapacaksanız, pişmesi için hazırlayıp bu cihaza yerleştiriyorsunuz ve pişirme süresince istediğiniz işlerinizi halledebiliyorsunuz. Dışarı dahi çıksanız yemeğin sıcaklığını, kalan süreyi telefonunuzdan kontrol edebiliyorsunuz. Süre bittiğinde pişirmeyi durduran cihaz isterseniz yemeği sıcak tutabilme özelliğine de sahip.

 

Akıllı Ekmekçi

akilli-ekmekci.jpg

Yukarıda bahsettiğimiz içecek hazırlama cihazının ekmek hazırlama versiyonu olan bu cihaz için yine uygulamayı indiriyorsunuz ve telefon ya da tablete bağlantı sağlıyorsunuz. Ardından orada yer alan onlarca ekmek çeşidinden birisini seçip işe koyuluyorsunuz. Malzemeleri hangi miktarda koyacağınızı söyleyen ve doğruluğunu tartarak bildiren cihaz ile çok çeşitli ekmek hamurları hazırlayabiliyorsunuz.

 

Akıllı Tartı

akilli-tarti.jpg

Bu minik cihaz aslında bir tartı. Uygulamasını indirdiğiniz zaman cihazınıza bağlanan tartı, aynı zamanda uygulama içinde birbirinden güzel tarifler ile birlikte geliyor. Tarifleri denemek istediğiniz zaman tartı üzerine koyduğunuz karıştırma kabına koyacağınız malzemeleri size tarif ediyor. Ne kadar koymanız gerektiğini söylüyor. Eğer öyle uğraşamam derseniz siz malzemeyi ekledikçe yeterli miktara ulaştığınızda bunu size bildirerek işinizi kolaylaştırıyor.

 

Şekilli Ekmek Kızartıcısı

sekilli-tost-makinasi.jpg

Ekmek ısıtma makinelerine yeni bir soluk olarak düşünebileceğimiz bu cihaz, bir nevi ekmek yazıcısı özelliği gösteriyor. Cihaza bağlanıp ekmeğinizin üzerinde olmasını istediğini şekli belirtiyorsunuz. Ardından cihaz ekmeği o şekilde kızartmaya başlıyor. Özellikle çocuklarınızın çok sevebileceği şekiller ile onların daha istekli kahvaltı yapmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Saydam Ekmek Kızartma Makinesi

cam-tost-makinesi.jpg

Bu ekmek kızartma makinesi de akıllı değil fakat kullandığı teknoloji ile llistemize girdi. Bildiğimiz ekmek kızartma makinelerinde ekmekler dışarı çıkmadıkça sonucu göremeyiz. Daha çok kızarmasını istediğimizde tekrar ısıtsak da istediğimiz seviyeye getirmeyi pek başaramayız. Bunu düşünerek tasarlanan cihaz, iki taraflı cam yapısıyla ekmekleri ısıtıyor. Saydam yapısıyla istediğiniz ölçüde kızartabilmenizi sağlayan cihaz ayrıca hoş bir tasarıma da sahip.

 

Ev Tipi Gıda Vakum Cihazı

akilli-vakum.jpg

Evlerinizde saklamak istediğiniz gıdaları vakumlama yöntemiyle uzun süre saklayabilmenizi sağlayan bu cihaz, hem boyutları hem de tasarımıyla oldukça işlevsel yapı sunuyor. Özellikle çabuk bozulan gıdaları ya da derin dondurucuya koyacağınız besinleri vakumlayarak uzun süre taze ve bozulmadan saklayabilirsiniz.

 

Spagetti Çatalı

spagetti-catali.jpg

Spagetti, çoğu insan için dertli olan hatta uğraşmak istemedikleri için çoğu zaman yemekten vazgeçilen yiyecek olarak bilinir. Çatala sarmak için defalarca döndürmeniz gerekir. Düzensiz döndürmenizle sarma işlemi dengesiz olabilir. İşte bunu düşünen bir tasarımcı pille çalışan spagetti çatalı üretmiş. Çatalı makarna içine batırıp düğmeye basıyorsunu ve o sizin yerinize sarmaya başlıyor. Spagetti yemek dert olmaktan çıkıyor.

 

Hassas Tutma Sapı

tartili-akilli-tutamac.jpg

Akıllı kaşı ya da tutamaç diyebileceğimiz ürün, ucuna takılan kaşık ya da sosluk kabıyla birlikte geliyor. Kaşığa ya da sosluğa koyduğunuz gıdaları tartan hassas bir tartı olan bu cihaz ile gerek yemek yaparken gerekse sos karışımları hazırlarken ne kadar koyduğunuzu takip edebiliyorsunuz. Ürün iki adet pille çalışıyor ve metalik gövdeye sahip versiyonları da bulunuyor.

 

Akıllı Saklama Kabı

akilli-saklama-kabi.jpg

Bu kaplar değil aslında kapakları akıllı diyebiliriz. Tasarım amacı da yenmeye çalıştığınız alışkanlıklarınız ya da aşırı tatlı tüketen çocuklarınızı engelleyebilmeniz için... Zamanlayıcıyı ayarladığınızda kendini kilitleyen ve belirlediğiniz zamana kadar açılamayan bu kapaklar ile resimde de görebileceğiniz gibi sigara içme alışkanlığınızı saatlere göre ayarlayabiliyorsunuz. Çocuğunuzun aşırı telefon kullanımı ya da konsol oyunu tutkusunu sınırlayabiliyorsunuz. Kaplar cam oldukları için aşırı kırmadan açılması mümkün değil. 

 

Otomatik Rulo Peçetelik

akilli-pecetelik.jpg

Bu peçetelik umumi tuvaletlerde ya da restoran tuvaletlerinde gördüğümüz sensörlü havlu dispanserinin evlere taşınmış versiyonu denebilir. Mutfakta elleriniz ıslakken diğer yaprakları ıslatmadan rulo havlu koparabilmeniz için geliştirilen ürün pil ile çalışıyor. Tasarımıyla da oldukça şık görünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.