Huzurlu ve Mutlu Bir Ev İçin En İyi 10 Feng Shui Tavsiyesi

Mutlu, sağlıklı ve huzurlu ev yaşamı için, yaşam alanlarınızı Feng Shui ile dizayn etmenizi öneriyoruz. İşte evinize huzur getirecek Feng Shui kuralları.
Huzurlu ve Mutlu Bir Ev İçin En İyi 10 Feng Shui Tavsiyesi

Feng Shui Önerileri

Feng Shui yaşam alanlarımızda daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir mekan yaratmayı hedeflemektedir. Bunun için yaşam alanlarınızı bazı kurallara göre dizayn etmeniz gerekmektedir. Feng Shui'ye göre ev dizaynı yaparken öncelikle yaşam alanlarını belirlemelisiniz. Buna göre de Feng Shui uzmanları yaşam alanlarında pusula ölçümleri yaparak, insanların kişisel alanlarını belirler. Bu içeriğimizde siz değerli okuyucularımız için daha bereketli ve huzurlu bir ev yaşamına olanak sağlayacak Feng Shui önerilerinde bulunacağız.

En İyi Feng Shui Listesi

SıraTavsiyeMaliyetÖneri
1Kullanılmayan Eşyalarınızdan ArınınBedavaFerah Ortam Oluşturun
2Huzur Veren GirişOrtaAyna Kullanın
3Mutfakta Açıkta Yiyecek BulundurunDüşükNar veya Ayva
4Yemek Masasının Yanında AynaOrtaTavanda Ayna
5Yatak Odanızda AynaOrtaAyna
6Kapıları Kapalı TutunBedavaKapıları Kapalı Kalmalı
7Uygun Renk TonuOrtaSevdiğiniz Renk Kullanın
8Bereket Köşesi OluşturunDüşükBolluğu Temsil Eden Eşya
9Işıktan FaydalanınOrtaAyaklı Lamba veya Mum
10Evinizi SevinBedavaYeniden Düzenleyin
Amazon
Fiyatlarını Gör
Feng Shui
Tasarım Tavsiyesi
Aradığın
Fiyatları Gör

Feng Shui Tavsiyesi

İşte mutlu bir ev ortamı oluşturacak Feng Shui kuralları...

1. Gereksiz ve Kullanılmayan Eşyalarınızdan Arının

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarım Önerisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre eskiye yol verin ki yenisine yer açılsın gibi bir anlayış benimsenir. Feng Shui'nin en önemli tavsiyesi, artık kullanmadığınız, ihtiyaç duymadığınız, kırık, bozuk ve çalışmayan eşyalarınızdan kurtulmanızdır. Bu tarz evinizde uzun zamandır varlığını sürdüren kullanmadığınız eşyalar, yeniliği ve yenilenmeyi engeller. Size her daim ferah hissettirecek tek şey yenilenmedir. Eski püskü, bozuk ve olumsuz enerji yayan eşyalarınızdan arınarak evinizin aurasını değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Gereksiz eşyalardan kurtulmanın bir diğer yolu da minimalist tarzı benimsemektir. Dilerseniz bu tarzla ilgili daha detaylı bilgi için "Minimalist Ev Dekorasyon Fikirleri" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

2. Huzur Veren Davetkar Bir Giriş Yaratın

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarım Fikirleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Evlerimizin girişi evin tüm enerjisini ve ruhunu yansıtan, ilk izlenimi yaratan alandır. Bu alanın her daim temiz ve bakımlı olması gerekmektedir. Hem sizin hem de misafirlerinizin karşılaştığı ilk yer olmasından ötürü evin girişi, Feng Shui’de önemli bir yere sahiptir. Feng Shui’ye göre eve gelen enerjinin geri dönmemesi için kapının karşısında cam ya da ayna bulunmamalıdır. Aynı zamanda açık renkli giriş kapınız temiz, düzenli, davetkar ve huzur verici bir alana açılmalıdır.

Feng Shui anlayışına göre evin giriş bölümünde huzursuzluk verdiğine inanıldığı için saat de yer almamalıdır. Evinize her zaman iyi niyetli tanıdığınız ve sizi seven insanlar gelmediği için, kapıdan girildiğinde görülecek bir yerde ‘koruyucu’ bir tılsım olarak da düşünülebileceğiniz, olumlu duygular uyandıran nazar boncuğu, fil figürü gibi dekoratif bir nesne asabilirsiniz. Ayrıca en önemli noktalardan biri olarak, yatak odası ve banyo gibi, kişisel alanlar evin girişinden görülmemelidir.

3. Mutfağınızda Açıkta Bozulmayacak Yiyecekler Bulundurun

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarım Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre mutfak bolluğun ve bereketin sembolüdür. Bu anlayışa göre mutfak evin güneydoğusunda yer almalıdır. Eğer evinizin mutfağı bu yönde değilse, mutfağınızın güneydoğusuna bir bardak su ya da akvaryum koyarak dengeyi sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki evin genelinde uygulandığı gibi mutfağınızda da gereksiz ve ihtiyacınız olmayan yiyeceklere yer yoktur. Mutfağınız her daim temiz, düzenli ve ferah olmalıdır. Feng Shui’ye göre bolluk ve bereket için masanıza ya da tezgahınıza nar, ayva gibi hızlı bozulmayacak gıdalar koyabilirsiniz.

Evinizin mutfak bölümü için en önemli kurallardan bir diğeri ise ateş ve suyun yan yana gelmemesi gerektiğidir. Yani ocak ve lavabo, buzdolabı ve fırın ya da lavabo ve fırın yan yana bulunmamalıdır. Eğer sizin mutfak düzeniniz değiştiremeyeceğiniz şekilde ise bu iki eşya arasına ahşap bir obje ya da bölücü nesne yerleştirmelisiniz. Son olarak Feng Shui felsefesine göre mutfakta yemek yapan kişinin sırtı, kapıya dönük olmamalıdır.

4. Yemek Masanızın Etrafında Bir Ayna Bulundurun

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarım Aksesuarları
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre, yemek masasının üstüne asılan aynanın, masanın bereketini artırdığı düşünülmektedir. Aynı zamanda mutfakta olduğu üzere, yemek masasının üstüne bir kase meyve veya kuru gıda koymanın da bereketi artırdığı düşünülmektedir. Meyve olarak, Anadolu kültüründe de bereketi artırdığına inanılan ve uzun süre açıkta dayanabilen nar ve ayva gibi meyveler seçilebilir. Yemek masası veya yemek odası tasarlanırken, hiçbir köşesinin karanlık kalmaması gerekmektedir. Bu sebeple seçilen renklerin aydınlık olması önerilir. Son olarak Feng Shui’ye göre yemek masası yuvarlak tercih edilmelidir.

5. Yatak Odanızda Ayna - Saat ve Televizyon Bulundurmayın

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarımlı Yatak Odası
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre yatak odaları insanların sadece uyuduğu ve seviştiği alanlardır. Bu yüzden yatak odasında yatak ve komidinlerden başka eşya bulunmamalıdır. Son zamanlarda giyinme odaları, hepimizin evlerimizde yer ayırdığı bölümler oldu. Feng Shui'ye göre de giysi dolapları başka bir odada yer almalıdır. Aynı zamanda yatak odasında bulunan ayna dikkat dağıtır ve yatağa başka kişileri davet eder yani sadakatsizlik getirir. Bu nedenle yatak odasına ayna konmamalıdır, giysi dolapları ve ayna koymak zorundaysanız ise yataktan direkt görünmeyecek şekilde yerleştirilmelidir. Üç kuraldan ikincisi olan televizyon ikili ilişkileri ve uyku alışkanlığı bozacağından, saat ise huzur ya da acelecilik getireceğinden yatak odalarında bulundurulmamalıdır.

6. Evdeki Kapılar Her Daim Kapalı Olmalıdır

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarımlı Ürünler
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre, evdeki tüm kapılar her zaman kapalı halde olmalıdır. Banyo veya yatak odası insanlar için özel - mahrem alanlardır. Her daim tertemiz olması gereken bu alanların kapıları sürekli olarak kapalı kullanılmalıdır. Ayrıca klozet kapağının da hep kapalı olması Feng Shui anlayışının en bilinen kurallarından birisidir.

7. Her Mekana Uygun Renk Tonları Kullanın

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarım Oluşturma
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui felsefesine göre oturma odasında çok farklı renkler bir arada olmalı, tek renk ağırlıklı olmamalıdır. Oturma odası sosyal bir alandır ve bu mekandaki renklerin insanın hayatına renk kattığı düşünülmektedir. Mekanlarınızda beş elementin renkleri bulunmalıdır. Özellikle en az bir tane kırmızı nesne mutlaka bulunmalıdır. (Ateş; kırmızı-turuncu, toprak; kahverengi tonları, tahta; yeşil tonları, su: mavi tonları, metal; gümüş-altın gibi metalik renkler veya direk metalin kendisi). Mutfakta ise, siyah ve gri tonları ile karmaşık renkler tercih etmemelisiniz. Mutfağınızda beyazın yanı sıra yeşil ve mavi tonlarını kullanabilirsiniz. Beyaz tercih etmediğiniz durumlarda ise, gümüş ve altın renklerine yer verebilirsiniz.

8. Evinizde Kendinize Bereket Köşesi Yaratın

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarımlı Köşe
Aradığın
Fiyatı Gör

Feng Shui anlayışına göre, evinizin ve odalarınızın güneydoğuyu gösteren köşesi, bolluk ve bereket köşesidir. Bu alana zenginliği temsil eden su dolu bir akvaryum, sizin için bolluğu temsil eden bir obje, mor objeler, fil, nar ya da balık bibloları yerleştirebilirsiniz.

Renklerin modumuzu ve enerjimizi değiştirmek gibi özellikleri vardır. Kırmızı güç anlamına gelmektedir, mor, yeşil, mavi de bolluk bereket titreşimlerini taşırlar. Seçtiğiniz renklerin aynı zamanda sizin karakteriniz ve çekmek istediğiniz enerji ile de uyumlu olması gerekmektedir. Evinizde hazırladığınız bereket köşenize, parayı ve varlığı simgeleyen tahta figürler de koyabilirsiniz.

9. Işığın Gücünden Olabildiğince Faydalanmaya Çalışın

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Tasarımları
Aradığın
Fiyatı Gör

Elbette gün ışığının sıcaklığı ve samimiyeti tartışılmaz. Fakat günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiriyorsanız ya da eviniz yeterince gün ışığı almıyorsa ayaklı lambalar ve mumlar gibi diğer ışık kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu, uykunuzun kalitesini etkilememesi için yatak odanızda mümkün olduğunca az ışık kaynağı bulunmasıdır.

10. Evinizi Sevin

Feng Shui dekorasyon kuralları

Amazon
Fiyatını Gör
Feng Shui
Dekorasyonları
Aradığın
Fiyatı Gör

Evinize her girdiğinizde enerjiniz düşüyorsa, evinizin tarzını ve stilini beğenmiyorsanız size en uygun olacak şekilde tekrar düzenleme kararı alın. Şans ve bolluk titreşimlerini çekmek için evinizde yani kendi alanınızda keyifli olmayı amaçlayın.

Evinizi sevmek istiyorsanız ilk önce renklerden başlamanız gerekmektedir. Dilerseniz "Dekorasyonda Renk Seçiminin Önemi" adlı içeriğimize göz atarak bu renkleri inceleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.