Evde Köpek Eğitimi – Rottweiler

Sizin söylediniz saatlerde öğrettiğiniz yerlere yapacak bir evcil hayvanınız olsun istiyorsanız bir dolu para harcamanıza gerek yok.
Evde Köpek Eğitimi – Rottweiler

Rottweiler’lar çok sevimli ve cana yakın köpeklerdir. Eğitimleri 0 ila 3 ay arasında başlar.


Ev Uyumu ve Sosyalleşme

rottweiler

Bu evre başlangıç eğitimi olarak nitelendirilir ve köpeğinizin eve uyumu, size alışması, birlikte vakit geçirmesi olarak nitelendirilir. Bu dönemde köpeğinizin ev içinde ve dışarıda nasıl davranacağı anlatılır. Ödüllendirme sistemi bu yaşta çok önemlidir. Yapmasını istediğiniz şeyleri yapmadığında cezalandırmak yerine ilgili aksiyonu yapana kadar ödüllendirmemek daha akılda kalıcıdır.


Tuvalet Eğitimi

3 ila 6 ay arasında artık köpeğinize tuvalet eğitimi verilebilir. Bu aylar biraz daha köpeğinizin size, sizin de köpeğinize alıştığı dönemlerdir. Minik canavarınızla mutlu bir hayat sürmeniz için en önemli eğitimdir tuvalet eğitimi. Şayet doğru zaman da eğitilmez ise köpeğinizin tuvalet kültürü sizin için bir kabusa dönüşebilir.

Tuvalet eğitimi doğru zamanlama ve süregelen alışkanlık ile başlar. Bir başka deyiş ile köpeğinizi her gün belirlenmiş saatlerde dışarı çıkarmalı ve her gün aynı tekrarı aynı saat diliminde yaparak ihtiyacını görmesini sağlamalısınız. Belirlenen saat artık köpeğinizin içgüdüsel olarak tuvaletini yapacağı zaman dilimi olarak aklına kazınacaktır. Bu sayede sabah olduğunda dışarı çıkacağını ve o zaman tuvaletini yapacağını bilir. Evde ise ona tuvaletini yapacak uygun bir yer göstermeli ve daha önce alışkanlığını sağladığı zaman diliminde kendisini tuvaletini yapması gereken yerde yanlız bırakmalısınız. Bu sayede tuvalet problemini aşmış olacaksınız.


Temel İtaat Eğitimi

Köpek ırklarından bağımsız olarak her köpeğin temel itaat eğitimi alması sizinle köpeğiniz arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirir ve sizinle daha uyumlu yaşamasını sağlar.

Daha çok 6 ila 9 ayları arasında verilen bir eğitimdir. Daha geç de verilebilir fakat en uygun dönemdir. Cinsine göre bir köpeğin karakterinin oturma süresi değişkenlik gösteriri. Karakteri oturmuş bir köpeği eğitmek de oldukça zordur. Bu yüzden 6-9 aylarında temel komutlardan oluşan eğitimin verilmesi önem arz etmektedir.

Temel itaat eğitiminde en önemli unsur liderliktir. Köpeğinizi bu alanın sahibi olduğunu belli etmelisiniz. Başka bir deyişle sizden çekinmelidir. Eğer bu dönemde sizi lider olarak görmezse o zaman işiniz biraz zorlaşacaktır. İlk öğretilmesi gereken komut belki de hayır komutudur. Hayır komutu ile bir çok konunun üstesinden gelebilirsiniz. Menşei sert ve agresif olan Rottweiler’lar bir o kadar kuvvetlidirler. Dolayısıyla ikinci komut otur komutudur, şayet bu komut öğretilirse köpeğinizi istemediğiniz her ortamdan uzak tutabilirsiniz.

Bu komutları öğretirken iki şeyi unutmayın. Her başarılı olduğunda mama ve sevgi onları bu hareketleri daha sık ve istediğiniz gibi yapmaya itecektir. Yani komutları öğretmenin bir yolu da ödül ve sevgidir.

Onlarla oyun oynayın, yeterince yorun, bu sayede enerjilerini atacak ve sizle vakit geçirmenin keyfini anlayacak ve her istediğinizi yapacaktır.

Profesyonel olarak temel itaat eğitimi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.