Evde Fön Çekmenin Püf Noktaları

Saçlarımıza şekil verirken en çok elektriklenmeden ve kabarmadan şikayet ederiz. Bu yüzden içeriğimizde evde fön çekmenin püf noktalarını derledik.
Evde Fön Çekmenin Püf Noktaları

Fön Nasıl Çekilir?

Güzelliğin bir parçası olarak kabul edilen saçlarda bakımlı bir görünüm olmazsa olmazlarındandır. Özellikle kadınlar için bakımlı ve sağlıklı görünen saçlar büyük önem taşımaktadır. Gerek iş hayatı nedeniyle gerekse sosyal hayatınızda bakımlı görünmek için çeşitli saç şekillendiriciler kullanılmaktadır. Birçoğu yüksek ısılı olan saç şekillendiricileri saçların zamanla zarar görmesine ve kırılıp, dökülmesine neden olmaktadır.

Saçlarınızın daha fazla yüksek ısıya maruz kalmaması ve yıpranmaması için öncelikle düzenli olarak kestirmelisiniz. Bu sayede saçlarınızın nefes almasını sağlarsınız. Sonrasında ise dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur saçlarınızı kuru taramamaktır. Aksi halde saçlarınızın daha çok kırılmasına ve yıpranmasına neden olabilirsiniz. Saçlarınızı ıslakken taramak daha az hasarlı ve kolay olacaktır. Aynı şekilde saçlarımızın zarar görmemesi için fön çekerken de dikkatli olmamız gerekiyor. Bu içeriğimizde evde fön çekerken dikkat etmeniz gereken bazı hususları bir araya getirdik. Öyleyse vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

1. Etkili Fön Makinesi Kullanın

evde fön çekmenin püf noktaları

Fön çekmek için kaliteli ve profesyonel bir ekipman kullanmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayabilir. Unutmamalısınız ki evde kullandığımız kurutma makinelerinde birçoğu fön çekmek için yeterli kapasiteye sahip olmamaktadır. Fön makineleri ve kurutma makineleri birbirinden farklı bir yapıya sahiplerdir. Saç kurutma makinelerinde bulunan koruma rezistansı makinenin uzun süre çalışmasının ardından otomatik olarak durmasına neden olmaktadır. Fön makinelerinde ise böyle bir durum yoktur.

2. Saç Stiline Uygun Fırça Kullanın

evde fön çekmenin püf noktaları

Kullanılan makinenin niteliğinin yanı sıra tercih edilen tarak ve fırça da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öncelikle saç tipinize en uygun fırçayı temin etmelisiniz. Kullanacağınız fırçanın boyutu ve cinsi oldukça önemlidir. Isıyı kolayca iletebilen kıl yapısına ve saçınızın boyuna uygun bir fırça kullanmalısınız. Aksi halde saç yapınıza uygun olmayan fırçalar saçınızın daha zor şekil almasına neden olacaktır.

3. Fön Çekmeden Önce Saçlarınızı Ilık Suyla Yıkayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Öncelikle saçlarınızın temiz olmasına dikkat etmelisiniz. İki kez şampuanladığınız saçınızı iyice durulamalısınız. Durulama işleminin bitmesine yakın soğuk su ile bir kere daha durulamanız daha parlak bir görünüm elde etmenize yardımcı olmaktadır. Aksi halde sıcak su ile yıkadığınız saçlarınız daha mat bir görünüme neden olabileceği gibi kısa sürede yağlanacaktır. Bu nedenle ılık su ile saçlarınızı yıkamalısınız.

4. Islak Saçları İyice Kurulayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Saçlarınızı yıkadıktan sonra havlu ile kurulama aşamasında havluyu saçlarınıza sürekli olarak sürtmekten kaçınmalısınız. Havluyu saçlarınıza bastırarak ve ellerinizle sıkarak suyunu almalısınız. Aksi halde saçlarınızın yıpranmasına ve kırılmasına neden olabilirsiniz.

5. Nemlendirici Losyon ve Bakım Kremleri Kullanın

evde fön çekmenin püf noktaları

Tarama işlemi sırasında ise geniş dişli tarakları tercih etmelisiniz. Böylece saçlarınız daha kolay taranabileceği gibi tarama esnasında meydana gelen kırılmalarında önüne geçebilirsiniz. Tarama işleminden sonra saçlarınıza nemlendirici losyonlar veya bakım kremleri sürerek onarılmasını, daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Daha rahat fön çekebilmeniz için yukarıdaki maddeleri kesinlikle uygulamanız gerektiğini belirtelim. Fakat daha etkili çözüm istiyorsanız saç bakımını da doğru yapmanız gerekiyor.

İlginizi Çekebilir
Saç Bakımının Püf Noktaları

6. Saç Diplerinden Kurutmaya Başlayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Fön çekmeden önce saçlarınızı yıkayın, daha sonra ise kurutma işlemine saç köklerinden başlayın. Başınızı aşağıya eğin, saç diplerine kurutma makinesini tutarak dipleri kurutun. Aşağıdan yukarıya doğru gitmek saçların hem daha parlak olmasını sağlayacak hem de daha kolay kuruyacak.

7. Toka Kullanmayı Unutmayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Klipsli tokalar ile saçlarınızın ön ve arka kısımlarını 3,4 parçaya ayırın. Daha sonra ayırdığınız parçaları tek tek kurutun. Saçlarınızın daha hacimli bir görüntü kazanmasını istiyorsanız uzama yönünü tam tersine doğru uygulayın. Son olarak ayırdığınız parçaları ellerinizle ovalayın, hacim kazanmasını sağlayın ve tokaları çıkartın.

8. Yüksek Isıdan Koruyan Saç Spreylerini Deneyin

evde fön çekmenin püf noktaları

Saçlarınız nemliyken saç kurutma makinesini kullanmadan önce mutlaka yüksek ısıdan koruyan saç spreylerini kullanın. Saç spreyini saçınıza sıkan ve ellerinizle ovalayın. Daha sonra kurutma işlemine başlayın. Saç kurutma makinesinin yüksek ısısı saçlarınıza büyük oranda zarar vermektedir. Saçlarınız kırılır, dökülür ve matlaşır. Bunun önüne geçmek için ısıdan koruyan spreyler kullanılabilir.

9. Kurutma Sonrası Kalıcılık Sağlayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Saçlarınızı kuruttuktan sonra aynı formunu koruması için saç spreyi, pudra veya waxları deneyin. 72 saate kadar kalıcılık sağlayan bu ürünler sayesinde gün boyu saçlarınız bozulmayacak aynı şeklini koruyacaktır. Fön çekerken de saçların daha kolay şekil almasını sağlayan bu ürünler saçları dolgun göstermektedir.

10. Nemli ve Buharlı Ortamlarda Saç Kurutmayın

evde fön çekmenin püf noktaları

Duş aldıktan sonra saçlarınızı banyo yaptığınız nemli ve buharlı ortamda kurutmaktan kaçının. Saçlarınızın eğer elektriklenmesini, kabarmasını istemiyorsanız nemli ortamlarda kurutma işlemini gerçekleştirmeyin. Kuru bir yere geçerek saçlarınızı orada kurutun. Nemli ortamdaki saç kuruduğu zaman kabaracak, kötü bir görüntü alacaktır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Yumuşatıcı Saç KremiSaç Kurutma Makinesi

En İyi Fön Makinesi Listesi

SıraÜrünGüçIsı KademesiEditör Puanı
1DYSON Supersonic1600 W410/10
2Philips BHD290/002300 W310/9.8
3Fakir Angelica2200 W310/9.9
4Etap 4030S2500 W310/9.8
5Powertec Tr-9012400 W210/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıda evde fön çekerken dikkat etmeniz hususlardan ve size büyük fayda sağlayacak ipuçlarından bahsettik. Bu kısımda ise en iyi fön makinelerini bir araya getirdik. Öyleyse en etkili 5 fön makinesini sıralayalım.

1. DYSON Supersonic

en iyi fön makinesi

Amazon
Fiyatını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatlar

Dyson markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiği hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Oldukça kaliteli bir yapısı olan Dyson Supersonic, 4 farklı ısı ve 3 kademeli hız ayarına sahiptir. Bu sayede saçınıza fön çekerken kendinize en uygun ayarı seçebilirsiniz. İyonik fonksiyonu sayesinde saçın elektriklenmesini önleyen üründe aynı zamanda soğuk hava üfleme özelliği vardır. Son olarak çıkarılabilir fitreye sahip olan fön makinesi, bu sayede daha uzun süreler boyunca sağlıklı bir şekilde kullanıma uygundur.

2. Philips BHD290/00 DryCare Advanced

en iyi fön makinesi

Amazon
Fiyatını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatlar

En iyi fön makinelerinden bahsederken Philips BHD290/00 DryCare Advanced ürününü atlasak büyük yanlış olurdu. 6 farklı hız ve sıcaklık ayarıyla saçınıza en uygun ayarı yapabildiğiniz fön makinesi, 2300 W'lık güçlü motoruyla daha rahat kullanım sunuyor. İyonik bakım özelliği sayesinde saçınızın mükemmel bir hacme sahip olmasını sağlayacak üründe soğuk hava üfleme düğmesi de vardır. Bu sayede şekillendirmenin ardından saçınızı rahatlıkla sabitleyebilirsiniz.

3. Fakir Angelica

en iyi fön makinesi

Amazon
Fiyatını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatlar

Geleneksel makinelerden farklı olarak saç derisine daha yakın bir şekilde kullanılabilen fön makinesi, bu sayede saçınızın daha rahat şekillenmesini sağlıyor. 2 kademeli hız ayarıyla rahatlıkla şekillendirme yapabileceğiniz makine, 3 kademeli ısı ayarı sayesinde saçınızın zarar görmesini engelliyor. Ayrıca bu ürün, soğuk hava düğmesi sayesinde saçlarınızı daha kalıcı hale getirebilmenize olanak sağlıyor.

4. Etap 4030S

en iyi fön makinesi

Amazon
Fiyatını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatlar

Daha rahat bir kullanım için ergonomik tasarıma sahip olan fön makinesi, termostat korumalı rezistansa sahiptir. Bu sayede ısınma ve aşırı yüklenme gibi durumlarda makine kendisini korur. Saatte 101,90 m³ hava üfleyerek oldukça kaliteli olduğunu ispatlayan ürünün 6 farklı hız ve sıcaklık ayarı bulunuyor. Son olarak 2500 W'lık güçlü motoruyla her türlü saça fön çekebilen ürünün oldukça uzun ömürlü olduğunu belirtelim.

5. Powertec Tr-901 Turbo

en iyi fön makinesi

Amazon
Fiyatını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör
Aradığın
Fiyatlar

Listemizi çoğu kişinin ilk tercihlerinden olan Powertec Tr-901 Turbo ile bitiriyoruz. 2 kademeli hız ayarıyla fön için ideal olan bu makine, 2400 W değerinde güç tüketimi yapıyor. 2 farklı ısı seçeneğiyle saçınızı yakmadan fön yapma imkanı sunan ürünün fiyatı da uygun. Son olarak bu fön makinesinin ortalama bir ses seviyesinde çalıştığını belirtelim.


En iyi fön makinesi hangisi?

Günlük hayatta sürekli olarak fön çekmekle uğraşırız. Bazı makineler bulunuyor ki bir türlü işimize yaramazlar. Ancak en iyi fön makineleri arasında yer alan DYSON Supersonic, Philips BHD290/00, Fakir Angelica, Etap 4030S, Powertec Tr-901'de böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Bu cihazlar sayesinde etkili bir şekilde saçlarınıza fön çekebilirsiniz.

Saç kurutma makinesi ile fön çekilir mi?

Saç kurutma makineleri, saçlarınızı kurutmanıza yarayan elektronik cihazlardır. Bu cihazlarla fön çekmek ne yazık ki mümkün değildir. Bu makinelerle yapmaya çalıştığınız fön, saçınıza büyük zararlar vermektedir. Bu yüzden fön çekmek istediğiniz zaman mutlaka profesyonel bir fön makinesini kullanmanız gerekiyor.

Evde kendi kendine fön nasıl çekilir?

Saçınıza fön çekmeden önce ilk olarak kurutmanız gerektiğini belirtelim. Kurutma işlemini saç köklerinden başlayarak yapmanız gerekiyor. Kusursuz bir fön için kaliteli ve saç tipinize uygun bir fırçayı seçmeniz gerektiğini hatırlatalım. Eğer saçlarınız ince telli ise aralıklı dişleri olan fırça, kalın telli ise sık dişli bir fırça sizin için daha iyi olacaktır. 

Saça fön çekmeden önce ne sürülür?

Bilindiği üzere bakımlı saçlara fön çekmek yıpranmış olanlara göre daha kolaydır. Bu yüzden fön çekmeden önce nemlendirici özelliğe sahip bir şampuanla yıkamanız gerekiyor. Ayrıca bakım kremiyle saçlarınızı beslerseniz fön çok daha etkili olur. Isı koruyucu bakım spreyi kullanmak da saçlarınızı aşırı ısıya karşı koruyacaktır.

Adım Adım Evde Fön Çekme

Evde fön çekme işlemini başarılı sonuçlandırmak ve etkili sonuçlar almak için birkaç püf noktasına uymak yeterli olacaktır. Bir profesyonel yardımı olmadan doğru olarak yapılan birkaç işlem ile göz dolduran saçlar elde edebilirsiniz. Peki, evde fön çekmenin püf noktaları nelerdir? Fön çekerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, evde fön çekmenizi kolaylaştıracak bilgilerin yer aldığı "Adım adım evde fön çekmek" için uygulanması gereken adımlar...

1. Saçlarınızı güzelce yıkayıp taradıktan sonra kurutma makinesini en hızlı ayara getirerek saçlarınızı kurutun. Bu sırada başınızı öne doğru eğebilir ve ense kısımlarının daha kolay kurumasını sağlayabilirsiniz.

2. Saçlarınızı kısmen kuruttuktan sonra klipsli tokalar yardımıyla saçlarınızın ön kısmını ayırın ve toka ile tutturun. Daha sonra saçlarınızın arka kısmını da aynı şekilde 3 ya da 4 parçaya ayırın.

3. Fön çekmeye öncelikle ense kısımlarından başlamalısınız. Saçlarınızın ön kısımlarını ve perçemlerinizi sona bırakmalısınız.

4. Öncelikle alt kısımlarından başlayarak uyguladığınız fönü daha sonra saçlarınızın üst kısımlarına da uygulayınız.

5. Bu işlemi yaparken fön makinesini saçlarınıza çok fazla yaklaştırmamalısınız. Aksi halde ısının saçınıza homojen olarak dağılmasını engellemiş olursunuz.

6. Saçlarınızın daha hacimli ve ahenkli olması içi saçlarınızı aşağıya doğru çekerek değil, saçlarınızın uzama yönünün aksine doğru uygulamalısınız. Aynı zamanda saçlarınızı ileriye doğru uzatarak veya başınızı öne eğerek de bu işlemi yapabilirsiniz.

7. Saçlarınızın uç kısımlarının daha muntazam ve düzgün durması için saçlarınızın uçlarını fırçaya sararak çekin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

8. Saçlarınızın daha uzun süre şeklini koruması ve daha ipeksi bir görünüm kazanması için saçlarınız tamamen kuruyana kadar fön çekiniz.

9. Saçlarınızın ön kısmına fön çekerken perşemlerinizi bir araya alın ve ön tarafa doğru fön çekiniz. Böylece saçlarınızın ön kısımları daha hacimli ve havalı duracaktır.

10. Ancak saç diplerinizden uçlarına kadar en az bir kere fön çekmeyi ihmal etmemelisiniz. Böylece saçlarınız daha bütün, düzgün ve pürüzsüz bir görünüm kazanır.

Saç kurutma makinesi ile fön çekilir mi?

Fön makinesi kullanmadan da fön çekilir fakat kalıcı olmaz. Saç kurutma makinesinin amacı sadece saçı kurutmaktır. Fön makinesiyle saça daha kolay şekil verilir, kalıcılık sağlanır. Evdeki saç kurutma makineleri ile yapılan fön çekme girişimleri sonuç vermez.

Fön çekerken saça ne sürülür?

Fön çekmeden önce saçlarınızı bakım kremi veya köpüklerle besleyerek daha kolay hacim almasını sağlayabilirsiniz. Fön işlemine başlamadan önce saçlarını ısıdan korumak için ısı koruyucu spreyleri de deneyebilirsiniz.

Saça fön çekmek zararlı mı?

Saçlarınıza fön makinesi ile ısı tutmak son derece zararlıdır. Fön makinesinin vermiş olduğu sıcak hava ile saç nemini kaybeder, kurur, kırılır  ve dökülmeye başlar. Bunun önüne geçmek için çeşitli nemlendiriciler kullanılabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum