Evde Doğum Riski

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz, evde doğum akımı hakkında uzmanlar ciddi uyarılarda bulundular.
Evde Doğum Riski

Tıp dünyasında tartışmalara yol açan, her iki farklı olumlu olumsuz tarafların oluştuğu evde doğum ile ilgili ev- sığınak- güven üçlüsünden hareketle gerçekleştirilen bu eylemin steril olmayan ev ortamında enfeksiyon riskini arttırdığını belirtiyor uzmanlar. Çocuğum güven ortamında doğacak derken steril olmayan bir evde onun sağlığını tehlikeye atmış olup, hastanede temiz steril ortamda, güvenli ellerde doğum olanağını elinizin tersiyle itmiş oluyorsunuz.

Son zamanlarda oldukça moda olan bu durum özellikle sosyete arasında hızla yayılmaktadır. Uzmanlar özellikle geçmişte ninelerimizin, annelerimizin yaptığı gibi tarlada ya da evde doğurup işine devam et mantığının günümüzde mümkün olmayacağının altını çiziyorlar.

Evde doğum furyasının daha artarak devam edeceğini söyleyen uzmanlar, anne adaylarının evde doğum olayını tercih etmelerinin sebebini ameliyathaneleri Ölüm soğukluğu"na benzetmelerinden kaynaklandığını vurguluyor.

Buna bağlı olarak anesteziden uyanamama korkusu, kişinin bir daha uyanamayacağını sanması başlıca sebeplerden bazılarıdır. Evde yeteri kadar steril bir ortam sağlanamayacağından dolayı uzmanlar kesinlikle evde doğumu önermiyorlar. Doğum anında ve sonrasında annenin enfeksiyonlara açık hale geldiğini, hatta bazen bu enfeksiyonların hayatı tehdit edici noktalara ulaştığını belirten uzmanlar hastanede gerçekleşen doğumda böyle bir olay söz konusu olduğunda hemen müdahale imkanının bulunduğunun altını çiziyorlar.

Hipnodoğum İle Korkularınızdan Kurtulun

Hipnodoğum kişinin bilinçaltı kodlamalarını silme tekniğiyle doğum korkusundan arınarak doğuma girmesidir. Ameliyat korkusu olan bireylerde rahatça kullanılabilen bir tekniktir

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.