Evde 6 Doğal Sinek Kovucu Yapımı

Herkesin beklediği yaz ayı sonunda geldi. Her şeyiyle güzel olan yazların tek kötü yanı ortaya çıkan sinekler. İşte evde meyveler ile doğal sinek kovucu yapmanın yolu.
Evde 6 Doğal Sinek Kovucu Yapımı

Sivrisinekleri Kovmak İçin Ev Yapımı İlaçlar

Aşağıda sizlere, bahçenizde geçirdiğiniz sakin bir akşamı veya bir akşam yemeğini mahvedebilen bu sinir bozucu sivrisinekleri uzaklaştıran en etkili ilaçlardan bazılarının tarifini vereceğiz. En iyi tarafı, evdeki malzemelerle hazırlanan doğal maddeler olmaları, yani alerjiniz veya çocuklarınız varsa bile kullanabilirsiniz.

sivrisinekleri-kovmak-icin-ilaclar-001.jpg


1. Sarımsaklı Sivrisinek Kovucu

Bunun sivrisineklere karşı en etkili kovucu olduğu söylenir. Bebek şampuanı, 1 litre su ve 30 diş sarımsağa ihtiyacınız olacak. Sarımsak ve suyla demleme çay hazırlayın, şampuanın içine dökerek homojen bir karışım elde edene dek karıştırın. Sivrisineklere açık olan bölgelere (kollar, yüz ve ayaklar) sürün.

sarimsakli-sivrisinek-kovusu.PNG


2. Okaliptüslü Sivrisinek Kovucu

Bunun için 250 gram okaliptüs yaprağı ve 1 litre su gerekiyor. İkisini beraber yapraklar özünü suya salana dek 45 dakika boyunca kaynatın. Hala sıcakken evinizdeki nemli alanlara, kapı ve pencere kenarlarına dökün. Sivrisinekler içeri girmeyecektir.

okaliptuslu-sivrisinek-kovucu.jpg


3. Papatyalı Sivrisinek Kovucu

250 gram papatya çiçeği ve ihtiyacınız olduğu kadar su gerekecek. Papatyayı iyice yıkayın ve cildinize sürtün. Her iki saatte bir tekrarlayın.

papatyali-sivrisinek-kovucu.jpg


4. Bademli Sivrisinek Kovucu

Çok etkili ve hafif olduğundan bebekler ve çocuklar için en uygun olanıdır. Sivrisinekler, kendilerini savunmayı bilmediklerinden bebekleri  ve çocukları tercih ederler. Bunun için, 100 ml badem yağı, 20 damla ıtır çiçeği (geranium) yağı ve 20 damla fesleğen yağına ihitiyacınız vardır. Bu üçünü karıştırın ve cildinize uygulayın.

bademli-sivrisinek-kovucu.jpg


5. Lavantalı Sivrisinek Kovucu

İhtiyacınız olan 100 ml lavanta yağı ve nemlendirici bir krem. İkisini karıştırarak doğrudan uygulayın. Kendinizi çok ferah hissedecek ve sivrisineklerden korunacaksınız.

lavantali-sivrisinek-kovucu.jpg


6. Sitronellalı (İdris Otu) Sivrisinek Kovucu

Sitronella (idris otu diye de bilinir) sivrisinek ve diğer böcekleri kovan bir maddedir. Kendinizi ve ailenizi sivrisineklerden korumak için sitronella yağını sprey, losyon veya ıslak mendil şeklinde bulabilirsiniz.

sitronellali-sivrisinek-kovucu.jpg

Önerilen İçerik: Sivrisineklerden Kurtulmanın 6 Doğal Yolu

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.