Evde Doğal Diş Macunu Yapımı

Dolabımızda bulunan gizli zehir, diş macunu... İçeriğindeki maddeler nedeniyle bu diş macunları vücutta zehir etkisi dahi gösterebiliyor. Peki bunun için ne yapılmalı? Evimizde bu zehirli kimyasallarda uzak doğal diş macunu yapabiliriz.
Evde Doğal Diş Macunu Yapımı

Evde Doğal Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Piyasada bulunan diş macunları konusunda uzmanlar sürekli uyarılarda bulunuyor. Sodyum florür maddesi için kimyasal zehir tabiri kullanan uzmanlar, diş macununun dişi temizlemekten daha çok minesine ve plağına geri dönüşü olmaz zararlar verdiğini belirtiyor. Özellikle çocukların diş fırçalarken yuttuğu diş macunları beden ve zihin sağlığını da bozuyor. Bu gibi birçok zararı bulunan diş macunlarının yerine evinizde doğal diş macunu yapmaya ne dersiniz? İşte tarifi…

Malzemeler

  • 5 tepeleme çorba kaşığı kil (bentonit)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
  • 3-4 çorba kaşığı gliserin
  • 10 damla nane yağı

Hazırlama

Öncelikle geniş bir kapta kille karbonatı iyice karıştırıyoruz. Üzerine kulak memesinden biraz daha cıvık bir hal alana kadar gliserin ekliyoruz. Ardından bu karışıma nane yağını döküp tekrardan karıştırıyoruz. Son olarak da bu karışımı muhafaza edeceğimiz kaba alıyoruz. Bu kabın üzeri metal bir kapakla sürekli kapalı olmak zorunda.

Kullanımı

Piyasa macunları gibi diş fırçamızın üzerine nohut büyüklüğünde koyup dişlerimizi fırçalıyoruz. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.