Ethem Tolga Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Ethem Tolga, 1950 yılında Aksaray’da doğmuştur.
Ethem Tolga Kimdir

Ethem Tolga Biyografisi

Ethem Tolga’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Tolga,  Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı'nda 1990 yılında profesörlük ünvanını almıştır.  

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve İTÜ İşletme Fakültesi dekan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra ki yıllarda Galatasaray Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Tolga, 1992-2008 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi'nde Dekanlık, 2000-2008 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevini yürüttü. 2004-2007 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliği yaptı. 14 Ocak 2008 tarihinde Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığını da yürüttü. Tolga, TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesidir.

25. Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek meclise giren Ethem Tolga, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir.   

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.