Esteban Alvarado Kimdir

Tam adı Esteban Alvarado Brown olan, 28 Nisan 1989’da Kosta Rika’nın Siquirres kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Kosta Rika Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Esteban Alvarado Kimdir

Esteban Alvarado Biyografisi

Esteban Alvarado’nun Kulüp Kariyeri

Esteban Alvarado, futbol kariyerine ilk olarak Saprissa’nın alt yapısında başladı. Uzun yıllar burada alt yapı kademelerinde mücadele verdikten sonra 2008 yılında A takıma yükseltildi. A takıma yükselmesiyle beraber profesyonel kariyerine başlangıç yapan Esteban Alvarado, bir sezon kaldığı Saprissa takımında 4 maçta kalede yer aldı. 2010-2011 sezonu sonunda takımdan ayrıldı ve Hollanda Ligi ekiplerinden Az Alkmaar’a transfer oldu.

esteban alvarado saldırı

Bu transfer bonservissiz şekilde tamamlandı. 2010-2011 sezonunda Az Alkmaar ile ilk maçına çıktı ve o sezon sadece 6 maçta yer aldı. O sezon Ajax ile oynanan bir maçta, Ajaxlı bir taraftarın saldırısına uğradı ve sahaya giren oyuncuya tekme attığı gerekçesiyle kırmızı kartla cezalandırıldı. AZ Alkmaar'ın teknik direktörü Gertjan Verbeek, yaşanan olaylar sonrasında takımını sahadan çekti. Bu olay sonucunda maç tatil edildi ve daha sonraki günlerde kırmızı kart iptal edilerek Esteban Alvarado’nun cezası ortadan kalktı.

esteban alvarado saldırı

2012-2013 sezonunda takım ile beraber toplamda 42 maçta kaleyi koruyan Esteban Alvarado, sezon sonunda takımı ile Hollanda KNVB Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi ve bu başarıya etki eden futbolcuların başında geldi. 5 sene boyunca Az Alkmaar formasını 138 kez giyen Esteban Alvarado, 2015-2016 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu.

Esteban Alvarado’nun Milli Takım Kariyeri

Esteban Alvarado, milli formayı kariyeri ilk kez Kosta Rika U-20 takımında giydi ve burada toplamda 7 maçta kaleyi korudu. Kosta Rika Milli Takımı’na ise ilk kez 2010 yılında davet edildi. A milli formayı ise kariyeri boyunca 5 kez giyme başarısı gösterdi.

Esteban Alvarado’nun Başarıları

Az Alkmaar

Hollanda KNVB Kupası: 2012-13

Bireysel Başarıları

2009 FIFA U-20 Dünya Kupası: Altın Eldiven Ödülü

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.