Essen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

570 bini bulan nüfusuyla Almanya'nın en büyük merkezlerinden biri haline gelen Essen tarihi ve turistik açıdan da zengindir. Essen'in gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Essen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Zeche Zollverein

Şehrin en turistik yeri olan mekan, 1986'ya kadar kömür maden ocağı olarak kullanılmıştır. Yaklaşık 15 yıl önce UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiştir. Kömür yatakları bakımından Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri konumunda bulunan Almanya'nın geçtiğimiz yüzyıllarda bu cevheri işlemek için kurduğu en muazzam maden ocaklarından biri olarak ünlenmiştir. Almanya'nın maden işleme teknolojisinde geçirdiği evrimi anlamak adına da ziyaret edilebilir. 

zeche-zollverein.jpg


Folkwang Müzesi

folkwang-muzesi.jpg

Essen'de faaliyet gösteren bir sanat müzesidir. 1902 yılında bu isimle büyük Alman sanatçı Karl Ernst Osthaus'un girişimleriyle açılmıştır. Çağdaş sanat alanında bölgenin öncü kurumlarından biri haline gelmeyi başaran müzede empresyonist, ekspresyonist, sürrealist birçok eser sergilenmektedir. Buna ek olarak el sanatları, grafik ve fotoğraf nesneleri de sunulmaktadır. Enstartete Kunst Eylemi'nden sonra müzedeki yaklaşık 1400 eser kaybolmuştur. Ancak savaşın ardından bu esksikler tek tek bulunmuş veya satın alınarak yerine konmuştur. Çağdaş sanatlara ilgi duyanların Essen seyahatinde mutlaka uğraması gereken bir kurumdur.


Hügel Villası

hugel-villasi.jpg

Essen şehrinin Bredeney ilçesinde sanayiyle meşkul olan Krupp ailesinin yaşamlarını sürdürdüğü 28 hektarlık dev bir alana kurulan mükemmel bir villadır. Alfred Krupp tarafından 1870 ve 1873 yılları arasında inşa ettirilmiştir. Villa 3100 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır ve tam 269 odaya sahiptir. Ruhr Vadisi ve Baldeneysee üzerinde harika bir konuma sahiptir. Günümüzde bu villada düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Tarihi eve ait bazı koleksiyonlar da zaman zaman turistlere sunulmaktadır.


Alte Sinagogu

alte-sinagogu.jpg

Günümüzde Essen'de Yahudi kültürünün en önemli merkezi konumundaki dini mekandır. Aynı zamanda II. Dünya Savaşı yıllarına kadar tüm Almanya'da Yahudilerin en mükemmel mimariye sahip eserlerinden biridir. 1913 yılında inşa edilen 'Alte Sinagogu' bugün toplantılar ve tartışmalar için açık bir ev olarak kullanılmaktadır. Bu sinagog Yahudilerin dini tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin uğrak mekanı olmuştur.


Essen Grugapark ve Botanik Bahçesi

essen-grugapark-ve-botanik-bahcesi.jpg

Essen belediyesine bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Rekreasyon, eğitim ve araştırma için 1927'de kurulan bahçe II. Dünya Savaşı yıllarındaki bombardıman sonrası ağır hasar görmüştür. Ancak 1965 yılında yeniden oluşturulan bahçe eski kimliğine kavuşmayı başarmıştır. Şu anda yüzlerce farklı türe ev sahipliği yapan parkta dağ bitkileri, Asya kıtasına ait özel ağaç türleri, defne, limon, incir, söğüt, hurma, tropikal ağaç türleri vs. bulunmaktadır. Bu botanik bahçe sadece Essen'in değil Avrupa'nın en büyük bitki koleksiyonlarından birine sahiptir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.