Esra Dermancıoğlu Kimdir

Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizide canlandırdığı Mukaddes karakteri ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu, 7 Aralık 1978’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Esra Dermancıoğlu Kimdir

Esra Dermancıoğlu Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Esra Dermancıoğlu,  ailesinin tek çocuğuydu. Aynı zamanda lisanslı yüzücü olan Esra Dermancıoğlu, lise eğitiminden sonra İsviçre’de sanat tarihi üzerine eğitim aldı. Çok ufak yaşlardan beri oyunculuk hayali olan Dermancıoğlu, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk için ilk adımlarını atmaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Avrupa Yakası isimli dizide konuk oyuncu olarak geçti. 2010’da oyuncu olmasını istemediği için eşinden ayrıldı. Bu evlilikten bir kızı dünyaya geldi. 

2010’da Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizide Mukaddes karakterini canlandırdı. Dizi, tecavüze uğradıktan sonra hayatı alt üst olan genç bir kadının verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Engin Akyürek, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Sumru Yavrucuk ve Engin Öztürk yer aldı. Daha sonra ise Moral Bozukluğu ve 31 isimli filmde rol aldı. 

2013’te ise Doksanlar isimli dizide Şükran karakterini canlandırdı. Dizi, doksanlı yıllarda yaşananları komik bir dille anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Beste Bereket, Renan Bilek, Arif Erkin, Deniz Oral, Ümit Erdim ve Esra Dermancıoğlu yer aldı. 2013’te ise Kadın İşi: Banka Soygunu isimli filmde Dürdane karakterini canlandırdı. Film, kocasından boşandıktan sonra ekonomik zorluklar çeken Gülay isimli bir kadının ve çok yakın üç arkadaşının bir bankayı soymasını anlatıyor. Esra Dermancıoğlu, filmide sergilediği performansla Dadaş Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçildi. Filmin başrollerinde ise Meltem Cumbul, Filiz Ahmet, Özge Ulusoy ve Esra Dermancıoğlu yer aldı. 

 

esra-dermancioglu3.jpg

 

2014’te ise sevilen dizi Ulan İstanbul’da Aytop karakterini canlandırdı.Dizi, kendi adaletlerini kurmak isteyen Kandemir ve onun sözde 5 çocuğunun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Kaan Yıldırım ve Caner Özyurtlu yer aldı. 2015’te ise herkesin merakla beklediği Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide Cennet karakterini canlandıracak. Dizinin kadrosunda ise Beren Saat, Hülya Avşar, Kadir Doğulu, Erkan Kolçak Köstendil, Fikret Kuşkan gibi başarılı pek çok oyuncu yer alacak. 

Ödülleri: 

  • 2014 - 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali - En iyi kadın oyuncu (Kadın İşi: Banka Soygunu) 


Filmleri : 

  • 2016- Kırgın Çiçekler   (TV Dizisi)
  • 2015 - Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Cennet) (TV Dizisi) 
  • 2014 - Merdiven Adam (Sinema Filmi) 
  • 2014 - Sil Baştan (TV Dizisi) 
  • 2013 - Kadın İşi: Banka Soygunu (Sinema Filmi) 
  • 2013 - Doksanlar(TV Dizisi) 
  • 2012 - Küçük Hesaplar (TV Dizisi) 
  • 2010 – 2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (TV Dizisi) 
  • 2009 - Moral Bozukluğu ve 31(Sinema Filmi) 
  • 2009 - Sen Harikasın (TV Dizisi) 
  • 2009 - Avrupa Yakası (6. Sezon) (TV Dizisi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum