Esra Akkaya Kimdir

Mahallenin Muhtarları isimli dizide canlandırdığı Şirin karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Esra Akkaya, 1970’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Esra Akkaya Kimdir

Esra Akkaya Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları’nda görev almaya başladı. Sihirli Anahtar isimli kast ajansı kuran Esra Akkaya, kardeşleri ile birlkte AKKademi isimli tiyatro kurdular. İlk evliliğini 1993’te yapan Esra Akkaya, ikinci evliliğini ise oyuncu Yetkin Dikinciler ile 1999’da yaptı. Üçüncü evliliğini ise Fırat Kaya ile yaptı. Dördüncü evliliğini ise yönetmen Kudret Sabancı ile yaptı. Evliliği olaylı bir şekilde bitti. Son evliliğini ise 2009’da Harun Uygural ile yaptı. 

 

esra-akkaya3.jpg

 

1997’de Mahallenin Muhtarları isimli uzun soluklu dizide Şirin karakterini canlandırdı. Dizi, ufak bir mahallede yaşanan komik olayları anlatıyor. 1995’ten 2002’ye kadar süren dizinin başrollerinde Erkan Can, Cihat Tamer, Esra Akkaya, Aydan Burhan, Filiz Taçbaş, Leman Çıdamlı, Yalçın Gülhan gibi pek çok oyuncu yer aldı. Daha sonra ise Günaydın İstanbul Kardeş isimli dizide Sadenaz karakterini canlandırdı. Yönetmen ve senaristliğini Çağan Irmak’ın yaptığı dizi, bir radyoda DJ olan Alican ve sevdiği kız Sadenaz’ın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Volkan Severcan, Esra Akkaya, Doğa Rutkay, Güler Keten ve Goncagül Sunar yer aldı. 

 

2004’te ise Bir Dilim Aşk isimli dizide Oya karakterini canlandırdı. Dizi, küçük kızıyla birlikte pastane işleten Nehir isimli bir kadının, ünlü cerrah Ferit ile tanışmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Berna Laçin, Esra Akkaya, Mustafa Uğurlu ve Hakan Gerçek yer aldı. 2013’te ise sevilen dönem dizisi Muhteşem Yüzyıl’da konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanan olayları ve saray entrikalarını anlatıyor. Dizide Halit Ergenç, Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre gibi başarılı oyuncular yer aldı. 

 

esra-akkaya4.jpg

 

2013’te 20 Dakika isimli dizide Mirel karakterini canlandırdı. Dizi, bir gece ansızın kapısı çalınan ve karısı cinayetten hüküm giyen Ali isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Karısının masumiyetini ispatlamak için savaş veren Ali’nin mücadelseini anlatan dizinin başrollerinde Tuba Büyüküstün, İlker Aksum, İpek Bilgin, Fırat Çelik, Bülent Emin Yarar ve Müjde Uzman yer aldı. 


Tiyatro Oyunları : 

  • 1997 - Yeni Baştan : Neil Simon - Tiyatro İstanbul 
  • 1992 - Ferhatın Yeni Acıları : Yüksel Pazarkaya - İstanbul Devlet Tiyatrosu 
  • Prometheus - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Bedava mı Sandın - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • 1988 - Büyük Miras - İstanbul Devlet Tiyatrosu 

Filmve Dizileri : 

  • 2013 - 20 Dakika 
  • 2013 - Muhteşem Yüzyıl - Konuk Oyuncu (100.Bölüm) 
  • 2005 - Sonradan Görmeler 
  • 2004 - Bir Dilim Aşk 
  • 2000 - Yarı Şaka Yarı Ciddi 
  • 1999 - Günaydın İstanbul Kardeş 
  • 1998 - Karanlıkta Biri Var 
  • 1995 - 2002 - Mahallenin Muhtarları 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.