Eski Sevgilinizin Fotoğrafını Hala Saklıyor Musunuz?

Siz de eski sevgilinizin fotoğrafını saklıyorsanız; bu konuda yalnız değilsiniz. Yapılan araştırmalar birçok insanın eski sevgilisinin fotoğrafını sakladığını ortaya çıkardı.
Eski Sevgilinizin Fotoğrafını Hala Saklıyor Musunuz?

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre sevgililer ayrıldıklarında birbirlerinin hatırası olan fotoğrafları saklamayı sürdürüyor. 

Ayrılık
Milyonlarca insan üzerinden yapılan araştırmaya göre 21 milyon 600 binden fazla kişinin eski sevgilisine ait fotoğrafları sakladığını ortaya çıkardı.

Ayrılık

Bu sayıya göre eski sevgilisinin fotoğrafını saklayan kadınların oranı yüzde 61 iken erkeklerde bu oran yüzde 56 seviyelerinde bulunuyor. Ancak araştırmalar erkeklerin kadınlara nazaran eski sevgililerine daha bağlı olduğunu gösterdi. Kadınların yüzde 5'i fotoğrafını sakladıkları eski sevgililerine hala bir şeyler hissettiklerini itiraf ederken erkeklerin yüzde 12'si eski sevgililerine aşık olduklarını itiraf ediyor.

guclu-asklar.jpg


Eski Sevgilinin Fotoğrafı Neden Saklanıyor?

İnsanlara eski sevgililerinin fotoğraflarını neden hala bulundurdukları sorulduğunda ise onlardan eski hatıraların canlı kalması ve hatırlamanın güzel bir şey olduğu cevabı geliyor. Ancak eski sevgilisinin fotoğrafını saklayanların yüzde 20'si bu konuda çok titiz davranarak hatıraları yeni sevgililerinin asla ulaşamayacakları yerlerde saklıyor. Bunun sebebi de yeni sevgiliyi kaybetme korkusundan kaynaklanıyor.

ozlemek.jpg

Psikologlar, konu ile ilgili olarak eski sevgiliye ait fotoğrafların saklanmasının arkasında tutkulu duyguların yattığını dile getiriyor çünkü insanlar resmini sakladığı sevgililerini unutmak istemiyor. Aksine hatırlamak için bu fotoğrafları saklıyorlar. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.