Eski Mısır'da Suyun Nasıl Arıtıldığı Keşfedildi

Eski Mısır tarihiyle de bilimdeki buluşlarıyla da her zaman için merak konusu olmuştur. Eski Mısır tarihini araştıran uzmanlar suyun nasıl arıtıldığını keşfetti.
Eski Mısır'da Suyun Nasıl Arıtıldığı Keşfedildi

Kirlenen su kaynakları bilim insanlarını arıtma sistemlerine yöneltti. Eski Mısır tarihini inceleyen araştırmacılar su arıtma sistemlerinin oldukça basit olduğunu ve oldukça bilimsel olduğunu açıkladılar.

Eski Mısır’ın suyu moringa ağacı tohumlarını kullanarak arındırdığı ortaya çıktı. Moringa ağacı tohumları araştırmaya alan uzmanlar tohumların çamurlu suyu temizlemesinin yanı sıra içindeki bakterileri de suyun dibine çöktürdüğünü gözlemledi.

Moringa ağacı tohumları etkisi

Araştırmayı yapan profesörler tohumun içerisinde bulunan proteinlerin, bakterilerin hücre zarını erittiğini ve böylece etkisiz kıldığını açıkladı. Uzmanlar yeni sistemin temiz su kaynağı bulmada zorlanılan Irak gibi yerlerde kullanılabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.