Erzurum' un Meşhur Lezzetleri

Erzurum'a yolu düşen herkesin mutlaka tatması gereken lezzetler...
Erzurum' un Meşhur Lezzetleri

Cağ Kebap

Erzurum deyince akla ilk gelen cağ kebaptır. Cağ kebap Erzurum yöresine ait bir kebap çeşididir. Cağ kebabın Türk mutfağında önemi büyüktür. Erzurum’ da mutlaka tadılması gereken lezzetler listesinde ilk sırada gelmektedir. Erzurum’ a yolu düşen herkesin bu muhteşem lezzeti tatması gerekmektedir.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri.jpg

 

Erzurum Kadayıf Dolma

Kadayıf dolması Erzurum’a özgü bir tatlıdır. Kadayıfın içine ceviz içi koyup sardıktan sonra yağda kızartılır ve daha sonra şerbete yatırılır. Bol şerbetli bir tatlıdır. Erzurum’ a giden herkes bu tatlıyı yemelidir. Kadayıfın en mükemmel halidir.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Ayran Aşı

Ayran aşı bir çorba çeşididir. Erzurum’ un sevilen ve çok tüketilen çorbasıdır. Ayran aşı özellikle yaz aylarında soğuk olarak da içilmektedir. Yoğurttan yapılan bu çorbanın içinde buğday da bulunmaktadır.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-006.jpg

 

Kete

Kete, Erzurum’ un çevre illerinde de yapılmaktadır. Her il kendine özgü şekil vererek keteyi yapmaktadır. Kete, bir hamur işidir. İç koyularak yapılmaktadır. Yanında tuzlu olarak peynir ya da tatlı olarak reçel ve bal tüketilmektedir.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-005.jpg

 

Şalgam Dolması

Şalgam dolması Erzurum’ un geleneksel yemeklerden biridir. İç harcı kıymadan yapılır ve şalgamın arasına koyularak yapılmaktadır. Farklı bir lezzeti olan bu yemek, Erzurum yöresinde sıkça tüketilmektedir.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Ekşili Dolma

Ekşili dolma, Erzurum yöresine özgü bir lezzettir. Üzüm yapraklarından yapılmaktadır. İçine ekşi pestil ve et koyularak sarılmaktadır. Lezzetli bir dolmadır.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Çiriş

Erzurum’ da yetişen çiriş otu lezzetli bir yemek olarak pişirilmektedir. Çiriş şifalı ot olarak bilinmektedir. Çiriş sulu bir yemektir. İçine bulgur koyarak pişirilmektedir.

 

erzurumun-meshur-lezzetleri-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum