Ersun Yanal Kimdir

Asıl adı Kazım Ersun Yanal'dır. 17 Aralık 1961’de İzmir’in Buca ilçesinde dünyaya geldi. Günümüzde de teknik direktörlük yapmaktadır.
Ersun Yanal Kimdir

Ersun Yanal’ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Ersun Yanal, teknik direktörlük kariyerine başlamadan önce genç yaşlarda spor külüplerinde forma giymiştir ancak vaktini daha çok eğitimine harcadı ve üniversitede spor yönetimi alanında eğitimi alıp mezun oldu.

Bu sayede antrenörlüğe yönelen Ersun Yanal, teknik direktörlüğe ilk olarak 1990 yılında o dönem 3.Lig’de olan Sarayköyspor’da başladı. Bir sezon burada takımı çalıştırdıktan sonra Yeni Salihlispor’a geçiş yaptı ve burada takımı ile bir kupa kazandı. 1997 yılında Denizlispor’da A Genç Takımı antrenörü oldu ve aynı yol içerisinde Denizlispor’da Süper Gençler Teknik sorumlusu oldu.

Alt kategorilerde gösterdiği başarılı performans ile 1988 yılında Denizlispor’un başına geçti ve 2 sezon burada takımı ile çalıştı. Denizlispor’dan ayrıldıktan hemen sonra 2000 yılında Ankaragücü’ne geçiş yaptı ve eski takımında olduğu gibi burada da 2 sezon mücadele etti.

2002 yılında ise kendisinin yıldızının parlayacağı takım olan Ankara ekiplerinden bir diğer Gençlerbilirliği Kulübü’ne transfer oldu. Tecrübeli hoca Ersun Yanal’ın yönetiminde 2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği UEFA Kupası‘nda sırasıyla Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma’yı eleyerek çeyrek finale çıktı ve çeyrek finalde o sezonun UEFA Kupası şampiyonu Valencia’ya ikinci maçta uzatma bölümünde yediği golle elendi.

Gençlerbirliği’ni çalıştırdığı süre içeriside Türkiye Kupası’nda iki kez finale kadar çıkmasına rağmen iki karşılaşmada da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

2005 yılında Manisaspor ile anlaşan Yanal, 1,5 sezon takımla beraber çalıştıktan sonra 2007-2008 sezonu öncesi Trabzonspor ile sözleşme imzaladı. 2 yıl boyunca takımda başarı kazanamayan Ersun Yanal, 2009 yılında takımdan istifa etti. Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra 2 sene takım çalıştırmayan hoca, 2001 yılında Eskişehirspor ile sözleşme imzaladı.

2 yıl boyunca takımı ile mücadele eden Ersun Yanal, 2013 yılında Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’den ayrılması ile beraber Fenerbahçe’nin başına getirildi. Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşadı ve bu kariyerinde ilk şampiyonluk olarak tarihe geçti.

Sezon sonunda ise yönetim ile yaşanan anlaşmazlıklar ile 9 Ağustos 2014'te Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıkladı. 2014-2015 sezonunun ortasında ise eski takımlarından Trabzonspor ile sözleşme imzaladı. 2017-2018 sezonun ilk haftalarına kadar Trabzonspor'da görevine devam etti.

2017-2018 sezonu içerisinde aldığı farklı mağlubiyetler sebebiyle Trabozonspor'da eleştirilerin odağı oldu ve takımdan ayrıldığını açıkladı.

Ersun Yanal’ın Milli Takım Teknik Direktörlük Kariyeri

Ersun Yanal, Gençlerbirliği döneminde yaşadığı başarılardan dolayı 2004 yılında Türkiye A Milli Takımı’nın başına getirildi. Takımı geldiği sürede 9 maça çıkan Ersun Yanal, 4 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Herhangi bir başarı elde edemediği için görevinden istifa etti.

Ersun Yanal’ın Başarıları

Fenerbahçe

  • Süper Lig: 2013-14

Gençlerbirliği

  • Türkiye Kupası ikinciliği: 2003, 2004

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.