Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir? & Hakkında Bilgi

1945 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyelerinden Ersin Nazif Gürdoğan hakkında merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ersin Nazif Gürdoğan Biyografisi

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyelerinden biridir.

ersin-nazif-gurdogan-biyografisi.jpg


Ersin Nazif Gürdoğan'ın Doğum Yeri ve Tarihi

Ersin Nazif Gürdoğan, 1945 yılında Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde dünyaya gelmiştir.


Ersin Nazif Gürdoğan'ın Özgeçmişi

Ersin Nazif Gürdoğan, ilk ve ortaokulu doğduğu yer olan Mihalıççık’ta, liseyi ise Eskişehir merkezde okumuştur. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği'nden mezun olmuştur. Ardında 1972 yılında Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde asistanlık yapmıştır. 4 sene sonra yine Atatürk Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne geçiş yapmış ve İşletme Ekonomisi alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1987 senesinde Doçent, 7 sene sonra 1994’te ise Profesör olmuştur. 1981 ve 1984 yılları arasında Suudi Arabistan’a giderek burada Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde akademisyen sıfatıyla görev almıştır. Ardından Türkiye’ye geri dönüş yaparak İstanbul’da bazı finans kurumlarında çalışmıştır. Ayrıca İstanbul’da bulunan Fatih ve Marmara Üniversitelerinin yanı sıra Kırıkkale Üniversitesi’nde de uzmanlık alanıyla ilgili derslere katılmıştır. Sadece bunlarla yetinmeyen Gürdoğan, farklı dergi ve gazetelerde yazı yazmıştır. Yeni Şafak gazetesinde de köşe yazarlığı yapmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda rol oynayan Eskişehirli isimlerden biridir. İyi derecede İngilizce ve Arapça konuşmaktadır.

ersin-nazif-gurdoganin-ozgecmisi.jpg


Ersin Nazif Gürdoğan'ın Eserleri

Üretim Pazarlamasına Doğrusal Programlama (1981, Doktora tezi).
Teknolojinin Ötesi (1985).
Düşünceyi Eylem İçin Bilmek ( 2018, Düşünsel Deneme).
Ticari ve Sosyal Açıdan Proje Değerlendirme Yöntemleri (1987).
Hicaz’dan Endülüs’e (1989 tarihli Gezi Notları Derlemesi).
Kirlenmenin Boyutları (1989, Denemeler).
Görünmeyen Üniversite (1993 tarihli bu eserinde, Mehmed Zahid Korkut’un yaşamından hareketle tasavvuf ve tasavvuf edebiyatının, o dönemde var olan sosyal hayattaki yeri ve onun önemini tartışır).
Zamanı Aşan Şehirler (1994 tarihli gezi yazısı olup Bakü, Semerkand, Şeki ve Bakü şehirlerine ait gezi notları ele alınmıştır)
Günler Akarken (1996, Denemeler).
Yeni Roma (2003, Denemeler).

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.