Ersan İlyasova Kimdir

Ersan İlyasova, Özbek asıllı bir ailenin çocuğu olarak 15 Mayıs 1987’de Eskişehir’de dünyaya geldi. Yulia İlyasova ile evli ve bir kız çocuğu sahibidir.
Ersan İlyasova Kimdir

Ersan İlyasova Biyografisi

Ersan İlyasova’nın Kulüp Kariyeri

Ersan İlyasova, genç yaşta başladığı basketbol hayatında ilk profesyonel kariyerine Türk Basketbol Ligi’nin güçlü ekiplerinde Ülkerspor alt yapısında başladı. Uzun süre alt yapısında mücadele ettiği takımı ile 2004-2005 sezonunda A takıma yükseldi. Takımı ile oynadığı ilk sezonda attığı sayılarla dikkatleri üzerine çekti ve o sezon takımı ile beraber Türkiye Kupası’nı alırken takıma fayda sağlayan oyuncuların başında geldi.

Ülkerspor’da oynadığı bir sezondan sonra 2005 yılında NBA Draft’ına katıldı ve Milwaukuee Bucks takımına seçilerek 2 yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezon kendini geliştirmesi için bir alt kademede bulunan genç oyuncuların yetişmesi için kurulan Tulsa 66ers’e gönderildi. Burada gösterdiği performans ile bir sezon sonra A takıma çağrıldı.

ersan ilyasova milwaukee bucks

Ersan İlyasova 2 sezon formasını giydiği Milwaukuee Bucks takımında ayrılarak, Liga ACB’de mücadele eden DC Barcelona takımına transfer oldu.  Yeni takımında iki yıl başarıyla mücadele eden İlyasova, 2009 yılında NBA’deki ilk göz ağrısı olan Milwaukee’ye geri dönerek 7 milyon dolar karşılığında üç yıllık bir sözleşmeye imza attı. NBA de iki sezon boyunca mücadele eden İlyasova, lovakt sorunları yüzünden 2011’de Anadolu Efes takımına geçişi yaptı ve 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2011 yılında lokavtın bitmesi ile beraber Milwaukuee Bucks’a geri döndü. 2015 yılı itibariyle aktif olarak Milwaukuee Bucks ile NBA’de mücadele etmektedir.

Ersan İlyasova’nın Milli Takım Kariyeri

Ersan İlyasova Türk Milli Takımı ile kariyerine ilk kez Genç Erkekler U-18 takımında başladı. 2006 yılında İzmir'de düzenlenen Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası 2006'da gösterdiği performansıyla MVP seçilen Ersan, bu başarıların ardından 2006’da A Milli takıma çağrıldı. 2010 yılında Türkiye’de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da Türk Milli Takım kadrosun yer alan basketbolcu takımın değişilmez isimleri arasında yer aldı ve takımı ile beraber gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Ersan İlyasova’nın Başarıları

Takım Başarıları

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası Şampiyonluğu (2005)

İspanya Basketbol Ligi Şampiyonluğu: (2009)

İspanya Süper Kupası Şampiyonluğu (2008)

Katalan Basketbol Ligi Şampiyonluğu (2009)

2003 Avrupa Yıldızlar Basketbol Şampiyonası: Gümüş madalya

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası: Gümüş madalya

Bireysel Başarıları

2003 Avrupa Yıldızlar Basketbol Şampiyonası: MVP ödülü

2006 Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası: MVP

2008 Euroleague Ekim ayı: MVP

2009 Euroleague top-16 turu: MVP

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.