Ersan Adem Gülüm Kimdir

Ersan Adem Gülüm, 17 Mayıs 1987’de Avustralya’nın Carlton kentinde doğan Türk futbolcudur ve oynadığı takımlarda stoper pozisyonunda görev almaktadır. Tuğba Melis Türk ile evlidir.
Ersan Adem Gülüm Kimdir

Ersan Gülüm’ün Kulüp Kariyeri

Futbola daha çocukluk yaşlarında Avustralya’da başlayan Ersan Gülüm, ilk olarak Box Hill Inter, daha sonra da sırasıyla Green Gully, North Coburg United takımlarının alt yapılarında kariyerine devam etti. Alt yapı kariyerinde son durağı ise Hume City oldu. Hume City takımında bir sezon forma şansı bulan Ersan Gülüm, 22 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

2006 yılında Ersun Yanal’ın Avrupa gezisi sonucunda keşfettiği Ersan Gülüm, 2006-2007 sezonu başlamadan önce Ersun Yanal’ında büyük gayretleri ile Vestel Manisaspor’a transfer oldu. İlk zamanlar kadroda kendine yer bulamayan Gülüm, daha sonra ilk olarak Türkiye Kupası’nda sonra da Süper Lig’de A takım ile maçlara çıktı.

2007-2008 sezonun hoca değişikliği sonucunda takımda kendine yer bulamayınca yarı sezondan sonra Elazığspor’a transfer oldu. 1. Lig seviyesinde kendini gösterme şansı yakalayan futbolcu sezonun sonunda Adanaspor ile sözleşme imzaladı. O sezon takımı ile 30 maça çıkan Ersan Gülüm, profesyonel kariyerinde bir sezonda ilk defa bu kadar fazla maça çıktı. 2008 yılında başladığı Adanaspor kariyerine 2010 yılında son veren futbolcu takımı ile 2 sezonda 63 maça çıktı.

Adanaspor’da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu 2010-2011 sezonu öncesi Beşiktaş’a transfer oldu. İlk sezonda yaşadığı sakatlıktan dolayı forma giyemeyen futbolcu, ikinci sezonunda kadroda zaman zaman kendisine yer buldu.

6 yıl forma giydiği ekipte 92 maça çıkıp 4 gol atma başarısı gösteren başarılı stoper, 2016 yılında Çin'in Habei China Fortune takımına transfer oldu. Yarım sezon burada oynadıktan sonra 2017 yılında Beşiktaş'a tekrar kiralık olarak geri döndü. Yarım sezon siyah beyazlı ekipte forma mücadelesi veren tecrübeli futbolcu, tek bir maçta dahi forma giyemedi.

Sezon sonunda ise Çin kulübüne geri döndü. 2017-2018 sezonu öncesinde de vatandaşı olduğu Avustralya'ya geri döndü.

Ersan Gülüm’ün Milli Takım Kariyeri

Ersan Gülüm, Milli Takım kariyerine ilk olarak 2007 yılında Avustralya U-23 kadrosuyla başladı. 3 yıl bu kategoride oynayan Ersan Gülüm, 2 maça çıkabildi. 2013 yılında ise Türkiye A Milli Takımı’na davet edilen futbolcu, şimdiye kadar ay yıldızlı forma ile 7 maça çıktı.

Ersan Gülüm’ün Başarıları

Türkiye Kupası Şampiyonluğu: 2010-11 - Beşiktaş

Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu: 2015-2016

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.