Erol Oral Kimdir? & Hakkında Bilgi

1944 Yılında Erzurum da dünyaya gelen Erol Oran, uzun yıllar Ak Parti'ye hizmet eden Türk Siyasetçiler arasında yer almaktadır. Erol Oral hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Erol Oral Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erol Oral Biyografisi

Erol Oral 1944 senesinde Erzurum‘da (Aşkale) dünyaya gelmiştir. Sakin bir çocukluk dönemi geçiren Oralın okul hayatı gayet başarılıdır.

Erol Oral Biyografisi


Erol Oralın Okuduğu Okullar

Erol Oral İlkokulunu Aşkale İlçesinde, Orta ve Liseyi ise Erzurum’da okumuştur. Yüksek Öğrenimini 1966 senesinde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden başarılı bir şekilde mezun olarak tamamlamıştır. 1969 senesinde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden doktora derecesi almıştır. Oral 1970 senesinde Atatürk Üniversitesi vasıtasıyla 2 sene süreyle görgü, bilgi ve ihtisasını yükseltmek amacıyla ABD’ye gönderilmiştir. A.B.D de bulunan South Dakota State Üniversitesi’nde 1972 senesinde ikinci kez yapmış olduğu yüksek lisans çalışmasıyla Master Science adlı derece almıştır. 1974 senesinde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Doçentlik unvanı almıştır. 1977 senesinde Hollanda Hükümetinin yapmış olduğu organizasyonda kazanmış olduğu araştırma bursuyla 4 ay bu ülkede bilimsel çalışmalar yapmıştır. 1980 senesinde Atatürk Üniversitesinden profesör unvanı almıştır. Aynı sene içerisinde F. Almanya Alexande Von Humboldt araştırma ve geliştirme bursu kazanarak 1,5 sene Münih Teknik Üniversitesinde pek çok araştırma yapmıştır. Aynı araştırmanın bursuyla 1983 yılında ikinci kez ve 4 ay aynı üniversitede çalışmalarına devam etmiştir.

Erol Oralın Okuduğu Okullar


Erol Oral Yapmış Olduğu Bazı Görevler

Atatürk Üniversitesinde 4 sene Bölüm Başkanlığı, 3 sene Dekan Yardımcılığı yapmış ve 7 sene süre ile Mühendislik Fakültesinde Dekanlık görevlerini üstlenmiştir. Sonra, 1992-2000 seneleri arasında iki dönem Üniversitede Rektörlük yapmıştır.


Erol Oral 2001 Senesinde Emekli Olduktan Sonra Neler Yapmıştır?

16 Nisan 2001 senesinde Atatürk Üniversitesindeki görevinden kendi isteğiyle emekliye olduktan sonra, Bişkek’te bulunan Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi rektörünün danışmanı olarak görev yapmıştır. Üç ay süreyle bu görevi üstlendikten sonra Azerbaycan, Bakü’deki Kafkas Üniversitesine Rektör göreviyle atanmıştır. 4 sene süre ile Azerbaycan’da bulunan Kafkas Üniversitesinde, 2006-2009 seneleri arasında Kırgızistan’da Atatürk Alatoo Üniversitesinde Rektör olarak görev yapmıştır.

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.