Erol Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Bir zamanlar Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Erol Kaya, 1959 yılında Sakarya’da doğmuştur. Erol Kaya kimdir? Erol Kaya'nın Eşi Kimdir? Erol Kaya'nın özgeçmişi hakkında bazı bilgileri araştırdık ve derledik.
Erol Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erol Kaya Biyografisi

1959 Yılında Sakarya'nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelen Erol Kaya, bir süre Sakarya da kaldıktan sonra İstanbul'a taşındı. Ailesinin kendisi ile gurur duyacağı biri olacağını daha eğitim hayatında kanıtlayan Erol Kaya, çok çalışıp başarılı bir siyasetçi olmayı başarmıştır. Aynı zaman da evli olan Erol Kaya, Yavuz, Fatih ve Betül adında üç çocuğa sahiptir.

erol kaya biyografisi


Erol Kaya’nın Eğitim Hayatı

Erol Kaya, Sakarya'da doğup orada büyüdükten sonra, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da bitirdi. Başarılı bir eğitim hayatı geçiren Erol Kaya, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

erol kaya eğitim hayatı


Erol Kaya’nın Siyasi Hayatı

1994 – 2009 yılları arasında üç dönem İstanbul-Pendik Belediye Başkanlığını yapan Kaya, Uluslararası Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin de başkanlığını uzun yıllar sürdürmüştür. İki yıl Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevinde de bulunmuştur.24. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Erol Kaya, halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirmiştir. Erol Kaya, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

erol kaya siyasi hayatı

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.