Ernestas Setkus Kimdir

Ernestas Setkus, 25 Mayıs 1985’de Litvanya’nın Taurage kentinde dünyaya gelen kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Litvanya Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ernestas Setkus Kimdir

Ernestas Setkus Biyografisi

Ernestas Setkus’un Kulüp Kariyeri

Ernestas Setkus, profesyonel futbol kariyerine ilk olarak 2005 yılında Zalgiris Vilnius takımında başladı. 3 sezon boyunca yer aldığı takımda 78 kez forma şansı buldu. Ardından 2009 yılında Tauras Taurage oynadı ve burada da 24 maçta kaleyi korudu. 2010 yılında ise tekrardan eski takımı Zalgiris’e transfer oldu.

ernestas setkus sivasspor

16 maçta kaleyi burada koruduktan sonra aynı yıl içerisinde Olympiakos Nicosia’ya transfer oldu. 2 sezon forma giydiği takımda başarılı bir performans sergileyerek 43 maçta yer aldı. Ardından geçen yıllarsa sırasıyla ilk olarak Botev Plovdiv, sonrasında ise Nea Salamina takımında yer aldı. 2014-2015 sezonunda Korfu Kulübü’ne transfer oldu. Burada 22 maçta gösterdiği performans ile Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’un dikkatini çekti ve bonservissiz şekilde transfer edildi.

Ernestas Setkus’un Milli Takım Kariyeri

Ernestas Setkus, Litvanya Milli Takımı’na ilk olarak 2011 yılında davet edildi.  İlk maçına Polonya karşısında çıktı. 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde takımda sadece bir kez forma giydi. Kariyeri boyunca ise Litvanya Milli Takımı forması altında 7 maçta görev aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.