Erkekler İçin İstenmeyen Tüylerden Kurtulmanın 10 Doğal Yolu

Erkekler için istenmeyen kılları azaltmanın yöntemlerini araştırdık. İçeriğimizde doğal yollarla ve hızlıca kıllardan kurtulmanın yolları yer alıyor.
Erkekler İçin İstenmeyen Tüylerden Kurtulmanın 10 Doğal Yolu

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma Rehberi

Erkeklerin ve kadınların vücudunda oluşan rahatsız edici kılların ve tüylerin ortadan kaldırılması için doğal yöntemleri araştırdık. Bu içeriğimizde özellikle erkeklerin yoğun kıl bölgelerini seyreltmelerini sağlayacak bitkisel kürler yer alıyor. Bacak kıllarından kurtulmak isteyenlerin içeriğimizi dikkatlice incelemelerini tavsiye ediyoruz. Listemizde yer alan bitkisel ürünlerin yanı sıra tüy dökücü krem kullanmak isteyenler için hazırladığımız içeriğimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İşte erkek vücudunda kıllanmayı ve yoğunluğunu azaltmak için tavsiyeler...

1. Hayıt Tohumu İçeceği

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Malzemeler

1 tutam hayıt tohumu
1 su bardağı su

Hazırlama

Suyu kaynatın. Ardından içerisine hayıt tohumunu ekleyin. 1 saat kadar demlendirip için. Erkek vücudundaki kılların azaltılması için bu doğal yöntemin her gün uygulanması gerekmektedir.

2. Tuz ve Limon Kürü

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Malzemeler

2 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Hazırlama ve Uygulama

İstenmeyen tüyler ve kıllar sir ağda ile kökten alınır. Ardından tuz ve limon suyunu birbirine karıştırıp ağda yapılan bölgeye masaj yaparak sürülür. Düzenli şekilde bu uygulamayı kullanın. Eğer düzenli şekilde bu yöntemi uygularsanız vücudunuzdaki yoğun kılların azaltılmasını sağlayabilirsiniz.

3. Soğan Sarımsak Kürü

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Malzemeler

1 adet soğan
1 diş sarımsak
Siyah merhem

Hazırlama ve Uygulama

İlk önce soğanı ateşte ısıtıp köz haline getirin. Ardından sarımsağı rendeleyip, siyah merhemle karıştırın. Bu karışımı tüylü bölgeye sürün ve üzerine soğanı bastırıp bekleyin. Hazırladığımız şekilde 1 hafta boyunca her gün düzenli olarak kullanın.

4. Nane Kürü

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Malzemeler

1 tutam taze nane

Uygulama

Nane tüketimi tüy ve kıl azaltmada son derece pratik ve etkili yöntemdir. Naneyi 1 ay boyunca öğle yemeklerinden ve akşam yemeklerinden 10 dakika önce tüketin.

5. Şeker ve Pekmez Karışımı

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Pekmez veya mısır şurubu ile şeker karışımı yukarıda belirttiğimiz diğer karışımlar gibi etkili olacaktır. Magnezyum hormonları dengelemeye yardımcı olmaktadır ve pekmez de magnezyum açısından çok zengindir. İstenmeyen tüylerden yavaş ama etkili olarak kurtulmanızı sağlayacaktır.

Malzemeler

Bir su bardağı şeker
Pekmez veya koyu mısır şurubu
Yarım limon suyu
Kumaş veya ağda bandı
Kase

Hazırlanışı

Erkeklerin vücutlarındaki kılı azaltmak için kullandığı doğal yöntemlerden bir tanesi de şeker ve pekmezin karışımıdır. Hazırlanışında mikrodalgaya girebilecek bir kase içine şeker ve pekmezi ekleyin. 3 dakika boyunca mikrodalga içinde tutun. Şeker tamamen eridikten sonra içine limon suyunu ilave edin. İyice karıştırın ve gerekirse tüm malzemeyi yeniden mikrodalga içinde tutun. Bu karışımın bölgenin üzerine sürülmesi gerekmektedir ve bacaklarda etkilidir.

6. Mercimek ve Patates Karışımı

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Sarı mercimek ile patates birlikteliği istenmeyen tüylerin yok edilmesinde etkilidir. Patatesin doğal ağartma özelliği vardır.

Malzemeler

Bir patates
Sarı mercimek Bir kase
Bal bir çorba kaşığı
Limon suyu 4 yemek kaşığı
Bez

Hazırlanışı

Yoğun kılları azaltmada kullanılan mercimek ve patatesin yapılışında ilk olarak sarı mercimeği bir gece önceden suda bekletin. Patatesleri bir kaba koyun, ezin veya rendeleyin. Sonrasında mercimek ve patatesi bir hamur haline getirin. Her ikisinin de suyunun olmadığından emin olun. Ardından bu karışıma limon suyunu eklerin ve bu karışımı istenmeyen tüylerin üzerine sürün. Sonrasında vücudunuzda 20-30 dakika kuruyana kadar bekletin ve ardından elinizle çıkartın. Tüylerin çıktığını göreceksiniz.

7. Sirke ve Şeker

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Sirke ve şeker karışımı, doğal bir tüy dökücü olarak bilinir ve evde kolayca hazırlanabilir. Sirke, cildin pH dengesini düzenleyerek tüylerin köklerine nüfuz etmesine yardımcı olur. Şeker ise, cildi nazikçe soyarak tüylerin daha kolay dökülmesini sağlar.

Malzemeler

2 Yemek Kaşığı Sirke
2 Çay Kaşığı Şeker

Hazırlama ve Uygulama

Bu yöntemi uygulamak için, biraz sirke ve şeker karıştırarak krem kıvamına getirin. Bu karışımı tüylerin yoğun olduğu bölgelere sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, cildinizi yıkayarak karışımı çıkarın ve ardından nemlendirici kullanın.

Bu tüy dökme yöntemi, doğal olduğu için ciltte herhangi bir tahrişe veya yan etkiye neden olmaz. Ancak, sirke kokusu bazı kişiler için rahatsızlık verici olabilir. Bu nedenle, daha hoş bir koku elde etmek için birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.

8. Kurkuma ve Süt

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Kurkuma, cildinize sağladığı birçok faydanın yanı sıra doğal bir tüy dökücü olarak da bilinir. Kurkuma, cildin üst tabakasını soyarak tüylerin daha kolay dökülmesini sağlar. Süt ise cildi yumuşatarak tüylerin daha rahat çıkmasına yardımcı olur.

Malzemeler

Çorba Kaşığı Kukurma Tozu

Süt

Hazırlama ve Uygulama

Bu yöntemi uygulamak için, bir çorba kaşığı kurkuma tozunu bir kaseye koyun. Üzerine süt ekleyerek karıştırın ve krem kıvamına getirin. Hazırladığınız bu karışımı tüylerin yoğun olduğu bölgelere sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, cildinizi yıkayarak karışımı çıkarın ve nemlendirici kullanın.

Kurkuma ve süt karışımı ile tüy dökme yöntemi, düzenli kullanıldığında etkili sonuçlar verebilir. Ancak, kurkuma leke yapabilen bir baharattır, bu nedenle uygulama sonrasında cildinizi iyice yıkamalısınız.

9. Papaya Enzimi

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Papaya, içerisindeki enzimler nedeniyle tüy dökmede etkili bir doğal çözümdür. Papayada bulunan papaain enzimi, kıl köklerindeki proteini sindirir ve bu sayede tüylerin kökünden çıkmasını sağlar. Ayrıca papaya, cildi besleyen ve nemlendiren vitaminler ve antioksidanlar açısından da zengindir.

Malzemeler

Papaya

Hazırlama ve Uygulama

Papaya enzimi, tüy dökme için hazırlayabileceğiniz birçok farklı formda kullanılabilir. Bunlardan en popüler olanı, doğal bir peeling olarak kullanmaktır. Bunun için birkaç dilim papayayı ezerek püre haline getirin ve ardından cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu peeling, ölü cilt hücrelerini temizleyerek tüylerin köklerine daha iyi nüfuz etmelerini sağlar.

10. Pudra Şekeri ve Hindistan Cevizi

Erkekler İçin Tüylerden Kurtulma

Pudra şekeri ve hindistan cevizi yağı, birçok kişi tarafından doğal bir tüy dökücü olarak kullanılır. Pudra şekeri, cildin üst tabakasını nazikçe soyarak tüylerin daha kolay dökülmesine yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı ise cildi nemlendirir ve yumuşatarak tüylerin daha rahat çıkmasını sağlar.

Malzemeler

Pudra Şekeri

Hindistan Cevizi Yağı

Hazırlama ve Uygulama

Bu yöntemi uygulamak için, bir çorba kaşığı pudra şekeri ile bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın. Karışımı tüylerin yoğun olduğu bölgelere sürün ve ovalayarak masaj yapın. 10-15 dakika boyunca cildinizde bekletin ve ardından ılık suyla yıkayarak karışımı temizleyin.

En İyi Erkek Tüy Dökücü Krem Listesi

SıraMarkaFormCilt Tipineoldu Puanı
1 Veet MenKremTüm Ciltler10/10
2VeetKremHassas Ciltler10/9.9
3 Ice TheraphyKremTüm Ciltler10/9.7
4FarmasiKremTüm Ciltler10/9.8
5Luis BienKremTüm Ciltler10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Tüy
Dökücü Kremler
Aradığın
Fiyatları Gör

Erkekler İçin En İyi 5 Tüy Dökücü Krem Tavsiyesi

Erkeklerin istenmeyen tüylerden ve kıllardan kurtulmasını sağlayacak doğal yöntemleri yukarıda sıraladık. bu kısımda ise istenmeyen tüyleri söküüp atan ve yoğun bölgelerin seyrelmesini sağlayan en iyi 5 tüy dökücü kremi sizler sunuyoruz.

1. Veet Men

Erkekler İçin En İyi Tüy Dökücü Kremler

Amazon
Fiyatını Gör
Veet Men
Tüy Dökücü Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Erkekler için özel üretilen Veet marka bu tüy dökücü krem direkt olarak kıl köklerine etki eder ve uzun bir süre boyunca tüylerden kurtulmanızı sağlar. Bacak kılları ve sırt kılları içinde Veet Men Tüy dökücü krem oldukça etkili bir üründür.

2. Veet Hassas Ciltler İçin Tüy Dökücü Krem

Erkekler İçin En İyi Tüy Dökücü Kremler

Amazon
Fiyatını Gör
Veet
Tüy Dökücü Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Hem erkeklerin hem de kadınların kullanımına uygun olan bu ürün özellikle hassas bir cilt yapısına sahip olanların kullanımına uygundur. Cilt üzerindenyanma hissi ve tahriş etkisi bırakmayan Veet Tüy dökücü krem kısa sürede tüyleri kurutarak kolayca kurtulmanızı sağlıyor. Veet Hassas Ciltler İçin Tüy Dökücü Krem ürününü kullananların yorumlarına göre kılların tekrar uzama süresi daha uzun ve yoğunlıuğu daha az görülmüştür.

3. Ice Theraphy Tüy Dökücü Krem

Erkekler İçin En İyi Tüy Dökücü Kremler

Amazon
Fiyatını Gör
Ice Therapy
Tüy Dökücü Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Erkekleri için önerdiğimiz Ice Theraphy marka bu tüy dökücü krem özel formülü sayesinde sürüldüğü bölgedeki kılları yoğunluğa göre 5-10 dakika içerisinde tamamen döküyor. Uygulandığı bölgede tahriş yapmayan Ice Theraphy tüy dökücü krem aynı zamanda cildin korunmasını sağlıyor.

4. Farmasi Dr. C. Tuna Tüy Dökücü Krem

Erkekler İçin En İyi Tüy Dökücü Kremler

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Tüy Dökücü Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Tüy dökücü tavsiyelerimiz arasında yer alan bu ürün yenilenen formülü ve kokusu ile dikkat çekiyor. Birçok tüy dökücü krem uygulandıktan sonra ciltte kötü bir koku bırakırken Farmasi marka bu ürün cildin nemlenmesini ve hava almasını sağlıyor. Aynı zamanda son derce güzel kokuyor. Tüm dermatolojik testlerden başarıyla geçen bu ürünün cilde zarar vermiyor.

5. Luis Bien Erkekler İçin Tüy Dökücü Krem

Erkekler İçin En İyi Tüy Dökücü Kremler

Amazon
Fiyatını Gör
Luis Bien
Tüy Dökücü Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Erkekler için özel üretilen bu tüy dökücü krem kalın kıl ve yoğun kıl bölgesi için tavsiye edilen bir üründür. Sprey halinde gelen ürünün kullanımı ise son derce kolaydır. İstenmeyen tüylerin olduğu bölgeye üst tarafta ince bir tabaka oluşana kadar sıkın ve beklemeye başlayın. 4-8 dakika içerisinde mucizevi etki göreceksiniz.

Epilasyon ve Ağda ile İstenmeyen Kıllardan Kurtulma Yöntemleri

Erkekler doğal yollarla istenmeyen kıllarını azaltabilir ve hatta tamamen yok edebilirler. Ancak bu yöntemler bazen uğraş verici olabiliyor. Daha az zahmet ile kıllardan kurtulmak isteyenler için önerdiğimiz Sir ağda ve iğneli epilasyon uygulamaları hakkında bilgileri de derledik. İşte erkekler için kısa sürede kıllardan kurtulma yöntemleri...

1. Sir Ağda

Kadınlarda uygulanan bu sistem erkeklerde de geçerlidir ve kıllardan kurtulma konusunda en eski yöntemleri biridir. Tüy dökme konusunda oldukça etkili olan sir ağdanın faydası diğerlerine göre farklıdır. Diğer ağdaların içeriğindeki şeker nedeniyle ilerleyen zamanda vücuttaki kıllanmayı artırıyor. Sir ağda şeker gibi kılları besleyici maddeleri içermediği için uzun süreli kullanımda kıl yoğunluğunun azalmasını sağlar. Erkek okurlarımızda sir ağda yöntemini kullanarak vücut kıllarından kurtulabilirler.

2. İğneli ve Lazer Epilasyon

Son yıllarda erkeklerin vücut kıllarını aldırmada kullandığı yöntemlerden bir tanesi de iğneli ve lazer epilasyonlu sistemdir. Genelde erkeklerde bulunan yoğun kıllardan arınmak için erkekler tarafından kesin çözüm olarak kullanılmaktadır. Vücutta yer alan istenmeyen tüylerin alınmasında etkili olan bu yöntem teknoloji ile bağdaştığı için biraz pahalıdır.

NOT: Sir Ağda, İğneli ve Epilasyon yöntemiyle erkelerin vücuttaki kılları tam olarak alınsa da kesin olarak ortadan kalkması için bazı doğal yöntemler kullanılmalıdır. Bu yöntemler sayesinde erkek vücudundaki kılların yeniden çıkması en alt seviyeye inmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Epilasyon Aleti ÖnerisiÜtüleme Epilasyon Nasıl Uygulanır?
İstenmeyen Tüylerden Kurtulma YollarıLazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Tüy dökücü doğal yöntemler gerçekten etkili mi?

Evet, doğal tüy dökücü yöntemler, düzenli olarak kullanıldığında tüylerin daha ince ve az miktarda çıkmasına yardımcı olabilir. Ancak, doğal yöntemlerle tüylerin tamamen yok olması beklenmemelidir.

Hangi doğal malzemeler tüy dökmede etkilidir?

Papaya enzimi, sirke ve şeker, kurkuma ve süt, pudra şekeri ve hindistan cevizi yağı gibi doğal malzemeler tüy dökmede etkilidir. Ancak, her malzeme herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir.

Doğal tüy dökücü yöntemler ciltte tahrişe neden olabilir mi?

Bazı doğal malzemeler hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle, herhangi bir yeni yönteme başlamadan önce küçük bir alanda deneme yapmak ve cildinizin nasıl tepki vereceğini gözlemlemek önemlidir.

Doğal tüy dökücü yöntemleri ne sıklıkla kullanmalıyım?

Doğal tüy dökücü yöntemler, düzenli olarak kullanıldığında etkili olabilir. Ancak, aşırı kullanım ciltte tahrişe neden olabilir. Genellikle haftada 1-2 kez kullanmak uygun olacaktır.

Doğal tüy dökücü yöntemleri tüyleri tamamen yok eder mi?

Doğal tüy dökücü yöntemleri tüyleri tamamen yok etmez, ancak tüylerin daha ince ve az miktarda çıkmasına yardımcı olabilir.

Doğal tüy dökücü yöntemleri kaç seans sonra etkisini gösterir?

Doğal tüy dökücü yöntemlerin etkisi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak, genellikle en az 2-3 seans uygulama gerekebilir. Düzenli olarak kullanıldığında, etkisini göstermesi birkaç hafta sürebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum