Erkeklerde Saç Dökülmesini Önlemenin 10 Yolu

Erkek tipi saç dökülmesi, daha çok erkeklerde görülse de nadiren de olsa kadınlarda görülebiliyor. Peki erkek tipi saç dökülmesi nasıl önlenir?
Erkeklerde Saç Dökülmesini Önlemenin 10 Yolu

Erkek Tipi Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

Erkek tipi saç dökülmesi, tepe ile şakaklarda başlayarak devam eden bir dökülme tipidir. Bu saç dökülmesinin sonucu, kişinin saç tipine, kalıtsal durumların olup olmamasına bağlı olarak sadece saçın yan taraflarının kalması ile neticelenir. Kalıtsal yani aileden gelen bir saç dökülmesi var ise tek çözüm saç ektirmektir. Ancak bunun dışında dış etkenlerden kaynaklı olarak meydana gelen dökülme ise erken dönemde kullanılacak bazı saç maskeleri ve saç bakım ürünleri ile engellenebilir.

Kişiden kişiye değişmekle birlikte genel olarak 20’li yaşlardan itibaren saç dökülmesi kendini göstermeye başlar. Ancak bu dönemde başlayan dökülmeler pek ciddiye alınmadığı için ve dökülme oranı da az olduğu için pek önlem alınmaz. Fakat daha ilerleyen dönemlerde saç dökülmesi arttığı için durum vahametini daha net şekilde gösterir. Peki erkek tipi saç dökülmesi engellenir mi?

İşte erkeklerde saç dökülmesini engellemenin yolları;

1. Doğru Beslenin

erkek tipi saç dökülmesi

Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için öncelikle doğru beslenmeye önem vermek gerekir. Fastfood türü yiyecekler ve aşırı yağlı besinler saç dökülmesinde büyük etkilere sahiptir. Omega 3 bakımından zengin olan besinlerin tüketilmesi ise saç ve saç derisinin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca dengesiz beslenme de saç dökülmesine davetiye çıkan durumların başında geldiği için bundan da uzak durulması gerekir.

2. Sigarayı Bırakın

erkek tipi saç dökülmesi

Erkek tipi saç dökülmesi nedenlerinden en büyüğü sigara kullanımıdır. Çoğu zaman bu durum fark edilmese ve uzmanların görüşüne göre kalıtsal olsa da sigara kullanımı saçların daha hızlı dökülmesine yol açmaktadır. Bu yüzden daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak isteyen erkeklerin sigarayı hayatlarından çıkartmaları gerekir. Hatta sigarayı terk etmek için bir nedene ihtiyacınız varsa saç dökülmesini en büyük neden olarak görebilirsiniz.

3. Saç Şekillendiricilerden Uzak Durun

erkek tipi saç dökülmesi

Saçların çok hassas ve çabuk etkilenen kısımlar olmasından dolayı bir işlem yapmadan önce dikkatli olmak gerekiyor. Saç jölesi, saç spreyi, şekillendiriciler, fön makinesi gibi saça şekil vermek için kullanılan araçlar, her ne kadar dış görünüşün daha güzel olmasına yardımcı olsa da dikkatli kullanılmamaları durumunda erkek tipi saç dökülmesi sorununa davetiye çıkartmaktadır.

4. Doğru Şampuanı Tercih Edin

erkek tipi saç dökülmesi

Şampuan tercihi yaparken yıllardan beridir kullandığınız şampuanın artık işe yaramadığını düşünüyorsanız, saç bakım uzmanından veya doktorunuzdan saçlarınızın dökülme nedenini kesin olarak saptadıktan sonra saçlarınız için uygun şampuan önermesini isteyin. Doğru saç bakımının en temel noktalarından birinin de kullanılan şampuanlar olduğunu unutmamak gerekir. Keratinin saçı oluşturan proteinlerden olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Saçlarda keratin eksikliği yaşanması durumunda saç dökülmeleri meydana gelebilir.

5. Saç Derisini Besleyin

erkek tipi saç dökülmesi

Saç maskesi, saç kürü veya serum kullanıyorsanız ve sadece saçlarınızın güzel görünmesini hedefliyorsanız yanlış yoldasınız. Çünkü kullanılan saç maskelerinin aynı zamanda saç derisine de uygulanması gerekir. Kullandığınız maske, serum veya kür hangisi olursa olsun kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayrıca saç derinize de masaj yaparak yedirmeyi ihmal etmemeniz büyük öneme sahiptir.

6. Saçlarınızı Temiz Tutun

erkek tipi saç dökülmesi

Kirli saçların dökülmeye daha yatkın olduğunu belirten uzmanlar, erkeklerin işinin daha kolay olduğunu hatırlatarak saçlarını mümkün mertebe temiz tutmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Erkek tipi saç dökülmesi nedenlerini sadece kalıtsal nedenlere bağlamanın doğru olmadığına dikkat çeken saç bakım uzmanları, erkeklerin saçlarına gerekli özeni göstermemelerinden dolayı da saçlarda dökülme meydana geldiğini belirtiyor. Bu nedenle banyo yapmak zor gelse bile günlük olarak saçların yıkanması önerilmektedir. Ancak kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de saçların ıslak kalması kırılmalara, kepeklenmeye ve dökülmeye neden olduğu için saçları ıslak bırakmaktan uzak durmak gerekir.

7. Saç Dökülmesi Nedenini Araştırın

erkek tipi saç dökülmesi

Doğru sonuca ulaşmak ve doğru saç bakımını yapmak için öncelikle saçlarınızın neden döküldüğünü netleştirmeniz önemlidir. Erkek tipi saç dökülmesi her ne kadar daha çok kalıtsal olsa da farklı nedenlerden dolayı da meydana gelebilmektedir. Bu nedenle sebebi araştırarak doğru sonuca ulaşmanız gerekir.

8. Vitamin Takviyelerini Deneyin

erkek tipi saç dökülmesi

Vitaminler sadece vücut sağlığımız için değil saçlarımız için de oldukça faydalıdır. Saçların ihtiyaç duyduğu vitaminler besinlerden alınmazsa saçlar dökülmeye, yıpranmaya ve kırılmaya başlar. Bunun önüne geçmek için çeşitli vitamin takviyeleri denenebilir. İsteğe bağlı olarak E ve C vitamini yüksek besinler de tüketilerek saç sağlığını korumak mümkündür. Saçlar beslenmediğinde sorun büyür, kelliğe kadar gidebilir.

9. Kimyasal Saç Ürünlerinden Uzak Durun

erkek tipi saç dökülmesi

Saçlara zarar veren kimyasal ürünlerden uzak durmak saç dökülmelerini durdurur. İçeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz saç ürünlerini kullanmak saçınızı yıpratır, dökülmesine sebep olur. Kaliteli ve bilindik markaların ürünlerini tercih etmek sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca saç ürünlerini saçınızın tipine uygun seçmeye özen gösterin.

10. Saç Bakım Yağlarını Kullanın

erkek tipi saç dökülmesi

Saça en faydalı şeylerden birisi de yağlardır. Argan yağı, hint yağı, jojoba yağı, haşhaş yağı, badem yağı, hindistancevizi yağı vb yağlar saç dökülmelerine karşı etkilidir. Saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olur, kepeklerin oluşumunu engeller, saça parlaklık katar ve dolgun bir görünüme sahip olmasını sağlar. Kullanımı ise çok basittir. Herhangi bir yağ ele dökülür saça masaj yaparak uygulanır ve 1 saat kadar bekletilir. Yıkandıktan sonra yağ etkisini göstermeye başlar. Haftada 2 kez uygulandığında sonuç yavaş yavaş gözükür.

İlginizi Çekebilir
Onarıcı Yapıya Sahip Saç Bakım Yağları
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Gür ve Güçlü Saçlar İçin İpuçlarıSaç Çıkaran Yağlar

Saç Dökülmesine Karşı En İyi Ürün Listesi

SıraÜrünFormEtkineoldu Puanı
1Diamond Hair PlusSerumYoğunlaştırıcı10/10
2Kerastase ŞampuanBesleyici10/9.9
3Ducray AnaphaseŞampuanGüçlendirici10/9.8
4Vichy DercosŞampuanGüçlendirici10/9.9
5 Luis BienSerumBesleyici10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Dökülme
Karşıtı Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürün Tavsiyesi

Erkek tipi saç dökülmesi hakkındaki tüm bilgilere ve bakım önerilerine yukarıda yer verdik. İçeriğimizin bu kısmında ise saç dökülmesine karşı etkili ürünleri inceleyeceğiz. İşte dökülme karşıtı en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Plus

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Dökülme Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının Plus saç serumuyla başlıyoruz. İçeriğindeki keratin proteini sayesinde saça ihtiyaç duyduğu takviyeyi yapan Diamond Hair Plus, bu sayede ilk kullanımdan itibaren saçların dolgunluğunu arttırıyor. %5 oranında Procapil içermesi sayesinde saç dökülmelerini azaltan ürün aynı zamanda içeriğindeki Biotin ile saç derisini ferahlatıyor. Bu sayede yeni saç kökü oluşumu için gerekli ortam hazırlanmış oluyor.

2. Kerastase Specifique Bain Prevention

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Dökülme Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasını ürettiği her ürünle farklı bir sorunumuza çözüm olmasıyla biliyoruz. Saç derisine nüfuz ederek kepek ve ölü deri gibi oluşumları ortadan kaldıran ürün, içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde yeni saç kökü oluşumuna destek oluyor. Bu sayede kısa süre içerisinde kafa bölgesindeki açılmalar kapanıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saçın hasar gören bölgelerini onarıyor. Bu sayede zayıflayarak ve koparak yaşanan dökülmeler duruyor.

3. Ducray Anaphase Dökülme Karşıtı Şampuan

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Dökülme Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç kayıplarını engellemek için özel olarak geliştirilen Ducray Anaphase, yoğun vitamin içeren formülü ile saç tellerinin güçlenmesini sağlıyor. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan şampuan, özel formülü ile saç derisindeki problemlerin çözümünü sağlıyor. Son olarak yeni saç kökü oluşumuna destek olan ürünün anti alerjik yapısı sayesinde herkes tarafından kullanılabileceğini söyleyelim.

4. Vichy Dercos Energisant Shampoo

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Vichy
Dökülme Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Vichy markasının ne kadar kaliteli şampuanlar ürettiğini gayet iyi biliyoruz. Pro-vitamin B5 bakımından zengin içeriği sayesinde saçın vitamin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede zayıflıktan kaynaklanan dökülmeleri durduruyor. Formülündeki Aminexil molekülü sayesinde zayıf saç tellerinin güçlenmesini sağlayan şampuan aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız bir süre sonra daha hacimli ve güçlü bir yapıya kavuşur.

5. Luis Bien Mavi Saç Serum Bakım Seti

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Luis Bien
Dökülme Karşıtı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Luis Bien markasının saç bakım setiyle bitiriyoruz. Ferahlatıcı etkiye sahip formülü sayesinde saç derisine nüfuz ederek canlanmasını sağlayan ürün, bu sayede kepek, egzema ve mantar gibi oluşumları engelliyor. Zengin bitkisel içeriği sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan serum aynı zamanda saçın uzama hızını arttırıyor. Böylelikle saçlarınız kısa süre içerisinde daha hacimli bir görüntüye kavuşur.

Erkekler için saç dökülmesine ne iyi gelir?

Erkeklerde saç dökülmesini önlemenin en kolay yolu sağlıklı beslenmektir. Tavuk, fasulye, havuç, portakal, karpuz, ıspanak, çilek, balık, yoğurt, roka, maydanoz, fındık, ceviz, badem, et gibi ürünleri bolca tüketerek saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

Erkeklerde saç kökleri nasıl güçlendirilir?

Erkeklerde saç köklerini güçlendirmek için bakım yağları, saç maskeleri, saç serumları, bakım kremleri denenebilir. Maskeleri gün boyu saçınızda bekleterek, saç serumlarını ve yağları saçınıza yedirerek kökleri güçlendirebilirsiniz. Duş sonrası kullanacağınız bakım kremleri de kökleri güçlendirmede etkili bir yöntemdir.

Seyrekleşen saçlar için ne yapmalı?

Seyrekleşmiş saçlar için yukarıda bahsettiğimiz saçları gürleştirme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Saç bakım yağları ile saçlara bakım yapmak saç köklerini kalınlaştıracak ve saçınızın daha gür bir görünüm almasını sağlayacaktır.

Bir erkeğin günde kaç tel saçı dökülür?

Sağlıklı bir erkeğin saç teli günde ortalama olarak 80 ile 100 arasında dökülürse normaldir. Eğer saç teli sayısı 100'ün üzerinde ise ciddi bir saç dökülmesi ile karşı karşıyadır. Bunun önüne geçmek için dökülmeyi durduran yöntemleri deneyebilir.

Erkek tipi saç dökülmesi durdurulabilir mi?

Erkeklerdeki saç dökülmesi genetik faktörlere dayanmıyorsa durdurmak mümkündür. Saça zarar verecek eylemlerden kaçınılmalı, saçı besleyecek yöntemlere başvurulmalıdır. Saç bakım yağları ve maskeler durdurmayı engelleyecek en iyi yöntemlerdendir.

Saç dökülen yere ne sürülür?

Saçlarınız eğer sadece belirli bir bölgede dökülüyorsa bunun için badem yağı, lavanta, soğan, argan yağı, kına, hindistancevizi yağı, çam terebentin yağı, elma sirkesi, mayonez maskesi, argan yağı gibi çeşitli yağlar, karışımlar ve maskeler denenebilir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum