Erkan Tan Kimdir

Televizyon sunucusu ve spikeri olan Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi.
Erkan Tan Kimdir

Erkan Tan Biyografisi

Erkan Tan, babasının görevi sebebiyle eğitimini farklı şehirlerde ve okullarda tamamladı. İlkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başlarken, Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokuluna da İzmir’de başladı ancak Tokat’ta mezun oldu. 1980 yılında lise eğitimini almak için İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ne gitti ve 1984 yılında mezun oldu.

Lisans eğitimini almak için üniversite sınavlarına giren Tan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1988 yılında mezun oldu.

 

Erkan Tan’ın Kariyeri

Erkan Tan ailesinin de teşvikiyle TRT’nin açmış olduğu spikerlik sınavlarına başvurdu ve bu sınavlardan başarılı sonuçlar elde etmesiyle beraber 4 aylık kurslara başladı ve sonunda TRT Ankara Televizyonu’nda spiker olarak göreve başladı.

1991 yılında kazandığı burs sayesinde İngiltere’ye gitti ve burada 4 ay boyunca dil eğitimi aldı. 1999 yılına kadar TRT’de birçok programda kendisini gösterdi ve sonrasında TRT’den istifa etti.

TRT’den istifa ettikten sonra TV 8 kanalı ile anlaştı. Erkan Tan, hafta içi her sabah Erkan Tan ile Başkent’ten programını hazırlayıp sundu. Bu dönem içerisinde TV 8 Ankara Temsilciliği görevinde bulundu. Erkan Tan özellikle Ramazan ayı boyunca ‘’ Erkan Tan İle Sultanahmet’ten ‘’programını sunarak birçok kesim tarafından bilindi.

erkan tan tv spikeri

Erkan Tan, 2007 yılında ‘’ Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı” ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den aldı.

2013 yılında kanal yönetiminin değişmesi sonucunda TV8’den ayrılan Tan, Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’ye geçti. Beyaz TV’de çalıştığı dönemde, Erkan Tan ile Tam Vaktinde programını sundu.

2015 yılında Beyaz TV’den ayrıldı. Kariyerine A Haber’de devam eden Erkan Tan, Sabah Ajansı programını sunmaktadır.

Erkan Tan ilk evliliğini 1990 yılında Ayben Tan ile yaptı ve 2000 yılında boşandığı eşinden bir çocuk dünyaya getirdi. İkinci evliliğini ise 2006 yılında İlkim Öz ile yaptı ve bu eşinden de 2013 yılında boşandı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum