Erkan Kandemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Erkan Kandemir, 1981 yılında İstanbul'da doğmuştur. Bu içeriğimizde Erkan Kandemir hakkında merak edilenlere cevap veriyoruz.
Erkan Kandemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erkan Kandemir Biyografisi

1981 yılında İstanbul’da doğan Erkan Kandemir aslen Rizelidir. Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. Sonrasında King’s College London Ortadoğu Araştırmaları bölümde ikinci yüksek lisansını yapmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katılmıştır.

erkan-kandemir-biyografisi.jpg


Erkan Kandemir'in Çalışma Hayatı

Kandemir, erken yaşından itibaren sosyal çalışmalar içerisinde bulunmuş, çeşitli vakıf ve derneklerde görevler almıştır. Üniversite yıllarında Fakülte Dernek Başkanlığı yapmıştır. Aktif siyasi hayati AK Parti’nin kuruluşuyla başlamıştır. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları’nda 2002 yılından itibaren İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 2009 yılında ise Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. 3 senelik görev süresi sonrasında eğitim amacıyla yurtdışına çıkmıştır. 2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yılın Ekim ayında ise Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

erkan-kandemirin-calisma-hayati.jpg


Erkan Kandemir'in Siyasi Hayatı

7 Haziran 2015 tarihinde İstanbul milletvekili olarak meclise giren Kandemir, 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise 2. kez AK Parti İstanbul milletvekili seçilmiştir. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan Kandemir, Karma Parlamenterler Meclisi’nde Siyasi işler ve Demokrasi Komisyonu ve Göç, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Kişiler Komisyonlarında görev almaktadır. Kandemir aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği ve Türkiye – Maldivler Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Kandemir evli ve 1 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine devam etmektedir.

erkan-kandemirin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.