Erik Johansson Kimdir

Erik Johansson, 30 Aralık 1988'de İsveç'in Falkenberg kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İsveç Milli Takımı'nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Erik Johansson Kimdir

Erik Johansson Biyografisi

Erik Johansson'un Kulüp Kariyeri

Erik Johansson, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yıllarında başında doğduğu kentin takımı olan Falkenbergs'in alt yapısında başladı. Minik takımlardan genç takımlara kadar kendisini burada geliştiren 26 yaşındaki futbolcu, 2008 yılında teknik ekibin verdiği direktifler neticesinden As takıma yükseltildi ve ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.

3 seneye yakın mücadele verdiği takımda ilk sezonunda çok fazla forma şansı elde edemedi ancak daha sonraki 2 sezonda beklenen performansı ortaya koydu. Falkenbergs'de kariyeri boyunca 98 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, 17 kez de gol atma başarısı gösterdi.

erik johansson gaıs

Ortaya koyduğu oyun sayesinde birçok takımın transfer listesine giren Erik Johansson, 2011-2012 sezonu öncesinde GAIS Futbol Kulübü ile anlaştı ve burada sadece bir sezon forma giydi. Toplamda 34 maça çıkıp 5 gol attığı takım ününü biraz daha yükseğe taşıdı.

2013-2014 sezonunun başında ise bu sefer İsveç'in köklü ekiplerinden Malmö'ye transfer oldu. Transfer olduğu sezondan itibaren maçlara ilk11'de çıkan başarılı futbolcu sezon sonunda takımına İsveç Lig şampiyonluğunu kazandıran futbolcuların başında geldi. Aynı zamanda bu sezon içerisinde ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele verdi.

erik johansson malmö

2014-2015 sezonunda ise performansını biraz daha yükselten İsveçli, 39 maçta görev alırken, bir kez daha İsveç Ligi şampiyonu oldu ve bu başarıyı üst üste ikinci kez yaşadı. Sezon içerisinde 10 kez Şampiyonlar Ligi'nde performansı gösterirken, bu sayede bir ilki yaşadı.

erik johansson gent

2015-2016 sezonuna da Malmö takımı ile başlangıç yapan Erik Johansson, ilk devrede 13 maçta sahne alıp 2 gol attı. 2015-2016 sezonunun ikinci devresinde ise etkili performans gösterdiği takımından ayrılarak, Belçika'ya yöneldi ve Gent takımı ile sözleşme imzaladı.

Erik johansson'un Milli Takım Kariyeri

Erik Johansson, milli takım formasını kariyerinde ilk kez 2014 yılında İsveç Milli Takımı'nda giydi. Kariyeri boyunca 6 kez formasını giydiği takımda, ilk büyük organizasyon olarak 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yer aldı.

Erik johansson'un Başarıları

Malmö

İsveç 1. Ligi: 2013-2014, 2014-2015

İsveç Süper Kupası: 2013

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.