Erhan Kartal Kimdir

Erhan Kartal, 1 Mart 1993’de Muğla’nın Milas ilçesinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Genç Milli Takımları’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Erhan Kartal Kimdir

Erhan Kartal Biyografisi

Erhan Kartal’ın Kulüp Kariyeri

Erhan Kartal, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan Yeni Milasspor’da başladı ve burada 2 sene forma giydikten sonra 2005 yılında Denizlispor’un alt yapısına dahil oldu. 5 sene boyunca Denizlispor alt yapısında gösterdiği performans ile dönemin teknik direktörü Cahit Arım tarafından beğenildi ve A takıma yükseltildi.

Denizlispor ile 2010 yılında resmi sözleşme imzalayan Erhan Kartal, bu sayede profesyonel kariyerine de Denizlispor’da başlamış oldu. Denizlispor için ilk Süper Lig karşılaşmasını 2010 tarihinde Gençlerbirliği'ne karşı oynadı. 2009-2010 sezonunda Türkiye Süper Lig’de bir kez sahne aldı ve o sezon takımı küme düşerek bir alt ligde mücadele vermeye başladı.

erhan kartal denizlispor

2012-2013 sezonunun devre arasına kadar burada kalan futbolcu, 2013 yılının Ocak ayında Kasımpaşa ile görüşmelere başladı. İki tarafın da anlaşması sonucunda Erhan Kartal, Kasımpaşaspor ile resmi sözleşme imzaladı. İlk yarım sezonunda sadece 6 maçta forma giydi. 2013-2014 sezonunda da takımla beraber çalışmalara başlasa da Kasımpaşa A2 takımı ile Kasımpaşa A takımı arasında gidip geldi. O sezon Kasımpaşaspor formasını 7 kez giydi. Erhan Kartal, 2015-2016 sezonun itibariyle kariyerine Kasımpaşaspor’da devam etmektedir

Erhan Kartal’ın Milli Takım Kariyeri

Erhan Kartal, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Türkiye U-16 takımında giydi ve bu takım ile kariyeri boyunca 9 maçta oynadı. Aynı yıl içerisinde Türkiye U-17 takımına davet edildi ve burada 22 maça çıkıp 1 gol attı. Bu sayede milli forma altından ilk gölünü atmış oldu. 2010 yılında ise Hem Türkiye U-18 hem de Türkiye U-19 oynadı. Bu iki takımda 7 kez forma şansı yakalarken, toplamda ise milli formayı 45 kez giyme fırsatını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.