Eren Erdem Kimdir? Biyografisi Hakkında Bİlgi

Cumhuriyet Halk Partisi 26. dönem milletvekili olan Eren Erdem, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi olan Eren Erdem Tutuklandı.
Eren Erdem Kimdir? Biyografisi Hakkında Bİlgi

Eren Erdem Kimdir?

14 Ağustos 1986 yılında İstanbul Fatih de dünyaya gelen Eren Erdem, Nuray Erdem ile evlidir. Klasik eğitiminin ardından üniversiteye başlayan Eren Erdem, yaşadığı sıkıntılar sebebiyle okulu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Aynı zamanda MYK üyesi aralarında da yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi 'ne yıllar boyunca hizmet etmiştir. Son yapılan FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

eren erdem kimdir


Eren Erdem'in Çalışmaları

Eren Erdem, 2000’li yıllarda Türkiye’de geleneksel İslam anlayışına itiraz temelinde şekillenen “ Hanif Müslümanlık” hareketinin öncülerinden oldu. Özellikle internette yer alan Kur an ve Akıl Sempozyumu gibi çalışmalar yaptı. 2011 Yılında kamuoyunda “Devrimci Müslümanlar” olarak bilinen hareketin ortaya çıktığı sürede "Rebeze Kültür Evi’’ ni kurdu ve Rebeze Kültür Evi halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Eren Erdem, toplumsal çalışmalarının yanı sıra 9 kitap ve 2000’ne yakın makale yazdı. Yazdığı kitaplardan birisine toplanma yasağı verildi ve birkaç kez hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davalar açıldı.

Eren Erdem


Eren Erdem Televizyonculuk ve Gazetecilik Yılları

Aynı yıllar içerisinde 'Hanif Müslümanlar' adlı bir düşünce topluluğu kurdu. Bu düşüncelerini yazılı basın olarak Aydın Gazetesi’nde ve televizyonculuk alanında Ulusal TV'de aktardı. Gazetecilik ve televizyonculuk sektöründe, Halk TV, Habertürk, Show TV, Fox TV, IMC TV, Karadeniz TV, Yurt TV, Sokak TV, Rudaw TV ve birçok televizyon programında görüşlerini halk ile paylaştı. 2014 yılında Karşı Gazetesi’ni kurdu ancak ekonomik sıkıntılar sebebiyle gazeteyi kısa sürede kapattı..

Eren Erdem


Eren Erdem Siyasi Kariyeri

Eren Erdem, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimler öncesi CHP İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçildi. Sonrasında yapılan erken seçimin neticesinde bir kez daha CHP’den aday gösterildi ve 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren milletvekilliği görevine devam etmekteydi. Fakat tutuklandığı için görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Yapılan son duruşmada Eren Erdem'in tutukluğunun uzatılmasına karar verildi.

eren erdem milletvekili


Eren Erdem’in Kitapları

Başarılı bir Türk siyasetçi olmasının yanı sıra saygı değer bir yazar olan Eren Erdem'in birçok kitabı bulunmaktadır. İşte Eren Erdem'in kitapları;

  • 2009 - Gayya Karanlığından Kuran Aydınlığına
  • 2010 - Abdestli Kapitalizm
  • 2011 - Nurjuvazi
  • 2012 - İslam ve Kapitalizm
  • 2011 - Şeytan Evliyaları
  • 2012 - Selman-ı Pak
  • 2012 - Riya Tabirleri
  • 2013 - Devrim Ayetleri
  • 2014 - Devrimci Peygamber

eren erdem kitapları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.