Erdoğan'ın Dünyayı Sarsan 9 Çılgın Çıkışı!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyada yer yer sert çıkışları olan güçlü bir lider olarak tanınıyor. Erdoğan'ın öyle çıkışları var ki insanın 'Ver Mehteri!' diyesi geliyor. Bu içeriğimizde bunlardan bazılarına yer vereceğiz.
Erdoğan'ın Dünyayı Sarsan 9 Çılgın Çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya'ya Verdiği Ayarlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya gündemini sarsan ve adeta yerinden oynatan çıkışlarının var olduğunu hepimiz biliyoruz. Yer yer öyle çıkışlar yapıyor ki; bu çıkışlarıyla kendisini seven-sevmeyen tüm vatandaşların yüreğini kabartabiliyor. İşte Erdoğan'ın dünya gündemini sarsan çıkışlarından bazıları;


1. Davos "One Minute"

O güne kadar hiçbir lider, bir İsrail Başbakanına karşı gerçekleri bu kadar yüksek sesle dillendirememişti.

O gün ne oldu?

Erdoğan Peres'in konuşmasının ardından kendisine söz vermeyen modaratöre 'One Minute' çıkışıyla sert bir ayar verdi. Ardından Peres'e dönerek tüm dünyanın bildiği ancak 3 maymuna oynadığı gerçekleri tek tek şu sözlerle söyledi;

erdoğan one minute

“Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum. Ülkenizde başbakanlık yapmış 2 kişinin bana çok önemli lafları vardır. Filistin'e, tankların üstünde girdiği zaman, 'kendimi bir başka mutlu addediyorum' diyen başbakanlarınız var. Tankların üzerine çıkıp da 'Filistin'e girince mutlu oluyorum' diyen başbakanlarınız var. Ve bana sayılar veriyorsunuz. İsimini de veririm, belki merak edenleriniz vardır. Bu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum!'' Salon bir anda buz kesmişti.

Dünya buz kesmişti. Dünya O bir dakikaya, One Minute'a kilitlenmişti.


2. Merkel'in "İslamist Terör" Sözleri!

Angela Merkel ve Erdoğan yaptıkları görüşme sonrasında açıklama yapıyorlardı. Merkel konuşmasında "İslamist Terör" cümlesini geçirmişti. Merkel'in konuşmasını sonuna kadar dinleyen  Recep Tayyip Erdoğan, Merkel'in "İslamist Terör" kelimelerini  kınayarak şu sözleri söyledi; "İslamist Terör ifadesi biz Müslümanları üzmektedir. Böyle bir ifade kullanılamaz. Doğru değildir. İslam'ın kelime anlamı barıştır." Bu sözleri Merkel'in bir anda buz kesmesini sağlamıştı.

angela merkel


3. Türk Bayrağı Yerde!

Dünya liderlerinin katıldığı toplantı ve zirvelerin bir takım kaideleri vardır. Katılım gösteren tüm liderler de bu kaidelere uymakla yükümlüdür. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında Rusya'da düzenlenen G20 zirvesine katılıyordu. Aile fotoğrafı çekimi için tüm dünya liderleri çekimin yapılacağı alana doğru hareket ediyordu. Her liderin bulunması gereken alan ülke bayraklarıyla belirlenmişti. Ülke bayrakları yerlerde ve liderler ayaktaydı. Erdoğan alana gelirken Türk Bayrağı'nın yerde olduğunu gördü. Yere eğilerek bayrağı aldı. Diğer liderlerin şaşkın bakışları arasında bayrağı sol iç cebine yani kalbinin üzerine koydu.

erdoğan bayrağı yerden alma


4. Üstünlük Göstergesi!

ABD dünyanın süper gücü olarak biliniyor. Devlet olarak süper güce sahip olunca ülkeyi yöneten liderler de o güce sahip olmuş oluyor. Erdoğan ABD'ye bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. Oval ofiste Barack Obama ile birlikte basın açıklaması yapılıyor. Bu sırada üstünlük göstergesi olarak Obama bacak bacak üstüne atıyor. Bunu fark eden Erdoğan anında karşılık veriyor.

erdoğan obama bacak bacak üstüne atma


5. Dünya 5'den Büyüktür

Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda konuşuyor. Dünyanın en büyük 5 ülkesi tüm dünyayı ilgilendiren kararları kendi başlarına alarak dünyaya yön vermeye çalışıyor. Erdoğan genel kurulda yaptığı konuşmada şu sözleri söylüyor: "Dünya beşten büyüktür! Bu beş ülkenin dudağının arasına Dünyayı mahkum edemezsiniz. Fakat şuan Dünya bu beş ülkenin iki dudağı arasında mahkum edilmektedir."

dünya beşten büyüktür

Bu sözleri kısa süre içerisinde dünya gündemine oturuyor. Herkes Erdoğan'ın dünya siyasi literatürüne kazandırdığı 'Dünya beşten büyüktür!' çıkışını konuşuyor.


6. ABD'nin Döviz Saldırısı!

ABD döviz kurlarıyla Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan şu sözleri söylüyor. " Böyle bir ülkenin ayaklarına döviz kuru dolaştı diye tökezleyeceğini sanmak açık söylüyorum ahmaklıktır ahmaklık!"

trump döviz saldırısı

Erdoğan'ın bu sözleri tüm dünyada olay oluyor. Trump peşi sıra tweetler atarak durumunu toparlamaya çalışsa da Erdoğan'ın sözleri dünya basınında sür manşetten veriliyor.


7. Trump'ın Güç Gösterisi!

Donald Trump genellikle ülke başkanlarıyla yaptığı görüşmelerde üstünlük gösterme çabası içerisinde olan bir lider. Ve yine genellikle bu üstünlüğünü tokalaşırken göstermeye çalışan bir mizacı var.

Liderlerle tokalaşırken her zaman karşındakinin elini sıkıp kendisine doğru çekiyor. Bunun bir güç göstergesi olduğunu belirten Trump aynı üstünlüğü Erdoğan'a da göstermeyi deniyor. Ancak Erdoğan'la tokalaşan Trump beklemediği bir durumla karşılaşmış elini çekmek yerine daha da ileriye uzatmak durumunda kalmıştır.

erdoğan trump el sıkışması


8. Dünya Liderleri Erdoğan'ın Etrafında

Nato toplantısında tüm gözler Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerindeydi. Erdoğan ile görüşmek isteyen liderler etrafına toplanmıştı. O sırada salona giriş yapan Donald Trump'ın gözünün ucuyla Erdoğan'ı kesmesi tüm gerçekleri gözler önüne seriyordu.

trupmun erdoğanı kıskanması


9. Erdoğan'dan Diktatör Yanıtı

Recep Tayyip Erdoğan'a yabancı bir gazeteci şu soruyu yöneltiyor: " Sayın Cumhurbaşkanı ben güzel ülkenizde gezme fırsatı buldum. Ne yazık ki bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar. Diktatör bir ülke yönetimi uyguladığınızı söylüyorlar." bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan "Öncelikle şunu söylemeliyim ki diktatör bir ülkede böyle bir soruyu soramazsınız." cevabını veriyor.

erd.Jpeg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.