Erdinç Gülener Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizi ile geçen Erdinç Gülener, 26 Ocak 1971'de Ankara'da dünyaya geldi.
Erdinç Gülener Kimdir

Erdinç Gülener Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra pek çok dizi ve filmde yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide canlandırdığı Müfettiş Keane karakteri ile geçti. Günümüzde Kertenkele isimli komedi dizisinde Ünsal karakterini canlandırmaktadır.

erdinc.jpg

2010'da Ustalar, Alimler ve Sultanlar isimli filmde Osman Gazi'yi canlandırdı. Film, tarihe yön vermiş padişahları ve onlara yol gösteren hocalarının yaşadıklarını anlatıyor. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kapsamında hazırlanan projelerden biridir. Filmde Erdinç Gülener, Osman Sonant, Numan Çakır, Sedat Çakır, İlker Türkoğlu ve Sabri Arafatoğlu yer aldı. 2013'te Ben Onu Çok Sevdim isimli dizide Hasan Ferit Alnar karakterini canlandırdı. Dizi, Adnan Medres'in idama gidişini, özel hayatını ve içinde bulunduğu siyasi pozisyonu anlatıyor. Dizinin başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Birce Akalay ve İdil Fırat yer aldı.

 

2013'te Bu İşte Bir Yalnızlık Var isimli filmde Kenan karakterini canlandırdı. Film, hayatının en kötü döneminde yakın arkadaşının eşiyle yakınlaşmaya başlayan Mehmet isimli bir adamın, hayatının değişmeye başlamasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Engin Altan Düzyatan, Özgü Namal, Polat Bilgin ve Emin Gürsoy yer aldı. Erdinç Gülener 2014'te ise Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku isimli filmde yer aldı. Film, Müzeyyen isimli bir kadınla tanışan Arif isimli az tanınan bir yazarın yaşadıklarını anlatıyor. İlhami Algör'ün aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları paylaştı.

2015'te ise Kertenkele isimli dizide Ünsal karakterini canlandırdı. Dizi, hapishaneden kaçan bir mahkumun kılıktan kılığa girmesini ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Dizinin başrolelrinde ise Timur Acar, Sera Tokdemir, Şemsi İnkaya ve Bihter Dinçel yer aldı. 

 

erdinc5.jpg

 

Deneyimli kadrosuyla dikkat çeken Bir Deli Sevda’nın başrollerini Erkan Kolçak Köstendil, Cansu Tosun, Erdinç Gülener, Cankat Aydos ve Deniz Uğur paylaşıyor.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Birdeli Sevda- 2017
  • Bizim Hikaye-2015
  • Kertenkele-2014
  • Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku -2014
  • Bu İşte Bir Yalnızlık Var -2013
  • Ben Onu Çok Sevdim-2013
  • Canan-2011
  • Ustalar, Alimler ve Sultanlar -2010
  • Yeni Evli -2007
  • Kurtlar Vadisi Pusu -2013

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.