Erdem Karakoç Kimdir? & Hakkında Bilgi

1959 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi’nde kamu yönetimi mezunudur. Bu içeriğimizde Erdem Karakoç hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Erdem Karakoç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erdem Karakoç Biyografisi

Kahramanmaraş ilinde 1959 yılında Dünya'ya gelen Erdem Karakoç çocukluk yıllarını geçirdiği bu şehirden lise yıllarından itibaren ayrılmak zorunda kalmıştır. Evli olan Erdem Karakoç lise eğitimi sonrası üniversite okumak için İstanbul'a gitmiştir. Hayatını büyük oranda değiştirecek bu adımı il birlikte üniversite yıllarında siyaset ile tanışan Erdem Karakoç 1975-1987 yılları arasında cezaevine girse de çıktıktan sonra da siyaset ile içli dışlı olmaya devam etmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan Erdem Karakoç faaliyetlerinin tamamını Milliyetçi Hareket Partisi adına yürütmüştür.


Erdem Karakoç Eğitim Hayatı

İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş ilinde tamamlayan Erdem Karakoç daha sonra lise öğrenimi için Konya'ya taşınmış ve burada Akşehir öğretmen okulunda okumuştur. Buradan mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Erdem Karakoç bir yandan da eğitimine devam ederek İstanbul Marmara Üniversitesi’nde kamu yönetimi bitirmiştir.


Erdem Karakoç İş Hayatı

Lise öğrenimini tamamladıktan sonra öğretmenlik hayatına başlayan Erdem Karakoç'un ilk görev yeri Afşin Dağlıca Sergen köyü olmuştur. Burada uzun yıllar başarılı bir şekilde öğretmenlik yapan Erdem Karakoç daha sonra tamamen siyaset ile ilgilenmeye başlamıştır.


Erdem Karakoç Siyasi Hayatı

Hayatı boyunca Milliyetçi Hareket Partinin birçok kademesinde görev yapan Erdem Karakoç ülkücülüğün tüm Türkiye'ye yanılmasına büyük katkı sağlamıştır. 1988-1997 yılları arasında İstanbul MHP il başkanlığı görevini de yürüten Erdem Karakoç halen partisinin meclis üyeliğini yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından 2015 ve 2018 yıllarında İstanbul'dan milletvekili olarak aday gösterilen ancak partisinin yeterli oy alamaması nedeni ile seçilemeyen Erdem Karakoç partisinden vazgeçmeyerek halen partisinin en aktif üyeleri arasında yer almaktadır. Birçok sivil toplum kuruluşuna da üye olan Erdem Karakoç MHP'nin farklı illerdeki il başkanlıklarının yapmış oldukları faaliyetlere de katılmaktadır.

Önerilen İçerik;
 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum