Erdem Gül Kimdir

Erdem Gül, 1967 yılında Giresun’da dünyaya gelen, üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda tamamlayan, Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği’ni yürüten gazetecidir.
Erdem Gül Kimdir

Erdem Gül Biyografisi

Erdem Gül, 1967 yılında Giresun’da doğdu, ilk ve ortaöğretimi burada tamamladı. Üniversite okumak amacıyla Ankara’ya gitti ve 4 sene boyunca Gazetecilik Bölümü’nde eğitim aldı. Mezun olduktan sonra bir dönem stajyer olarak çalışan Gül, 1992 yılında ANKA Ajansı’nda profesyonel gazetecilik kariyerine başladı.

Özellikle Refah Partisi’nin 1994 yılında Ankara Belediyeleri’ni kazanması sonucunda, bu partinin muhabirliğini yaptığı gerekçesiyle kısa sürede ismi parladı ve daha sonra Refah Partisi’nin iktidara geliş süreciyle beraber başbakanlık ve parlamento muhabiri olarak görev yaptı. Refah ve Fazilet Partisi’nin gelişim süreçlerini izledikten sonra 2001 yılında Ak Parti’yi muhabir olarak izlemeye başladı.

Ak Parti iktidara geldikten sonra yazılarına Taraf Gazetesi’nde devam eden Gül, 2010 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin bünyesine katılarak, meclis içerisinde Ak Parti’yi takibe devam etti. İşinde başarılı olan tecrübeli gazeteci, 2013 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Bürosu’nda Haber Müdürü oldu. Bir yıl boyunca büroda müdür olarak çalışıp dikkatleri üzerine çekti ve 2014 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi oldu.

 

Erdem Gül’ün Tutuklanması

erdem gül tutuklandı

Erdem Gül, 26 Kasım 2015’de ‘’ Mit Tırları ‘’ soruşturmasında devlet bilgilerini açığa çıkartmak ve paylaşmak gerekçesiyle, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte gözaltına alındı. Nöbetçi hakimin verdiği karar neticesinde de tutuklanmasına karar verildi. 92 gün sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararıyla serbest bırakılmış, yargılamaları tutuksuz olarak devam etmiştir. Can Dündar ve aynı gazetenin Ankara sorumlusu olan Erdem Gül'ün yargılandığı davada 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerin açıklanmak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararla birlikte 15 Mayıs 2015 tarihinde Can Dündar ile birlikte yurt dışına kaçtıkları bildirilmiştir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.