Erdem Başçı Kimdir

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’nı 2011 yılından itibaren yürüten Erdem Başçı, 1966 yılında başkent Ankara’da dünyaya geldi.
Erdem Başçı Kimdir

Erdem Başçı Biyografisi

İki kız kardeşe sahip olan Başçı, köken olarak Antalya’ya bağlı olsa da Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul eğitiminin başlangıcında Atatürk İlkokulu’nda okusa da, eğitiminin devamı için TED Ankara Koleji’ne kayıt yaptırdı.

1983 yılında kolejden mezun olan Başçı, ilk senesinde üniversite sınavını kazanarak ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırdı. Başarılı öğrenciliği sayesinde 1987 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak istedi ve Bilkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans Programı'nı 1990 yılında tamamladı.

 

Erdem Başçı’nın Kariyeri

Ekonomi alanında her geçen gün kendisini geliştirdi ve 1993 yılında ABD’de, 1995 yılında ise Bilkent Üniversitesi’nde çalışmalarını tamamlayarak İktisat Doktoru ünvanını aldı. 1995-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak derslere girdi.

1999 yılında Doçent unvanını almıştır. Araştırma yaptığı ve ders verdiği konular; Para İktisadı, Finansal İktisat, Makro İktisat Kuramı ve Matematiksel İktisat‘tır.

erdem başçı ekonomist

Erdem Başçı, yaptığı çalışmalar sonucunda dikkatleri üzerine çekti ve 2009 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atandı. Uzun süre bu görevde kaldıktan sonra 2011 yılında verilen talimat üzerine Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına atanan Başçı, görevini 19 Nisan 2016'da Murat Çetinkaya'ya devretti..

20 Mayıs2016 tarihinde Resmi Gazete'de çıkan kararname ile OECD daimi temsilcisi olarak göreve başladı.

Erdem Başçı, eşi Sıdıka Başçı ile ODTÜ’de okurken tanıştı ve sonrasında evlendi. Çiftin iki çocuğu bulunmaktadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.