Ercüment Ovalı Kimdir? Ercüment Ovalı Biyogrofisi

Covid-19 virüsü için aşı tedavisi sürdüren Ercüment Ovalı hakkında bilgileri sizler için derledik. İşte Ercüment Ovalı Kimdir? Ercüment Ovalı Biyografisi.
Ercüment Ovalı Kimdir? Ercüment Ovalı Biyogrofisi

Dünya’nın genel olarak sorunu haline gelen Covid-19 felaketi insanları normal hayatından alı koymaya devam ediyor. Ekibiyle yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Ercüment Ovalı’nın hayatını bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte Ercüment Ovalı Kimdir? Ercüment Ovalı Biyografisi


Ercüment Ovalı Kimdir?

Ercüment Ovalı Kimdir?

1961 yılında Kırklareli Babaeski’de dünyaya gelen Ercüment Ovalı, 60 yaşındadır. Tıp fakültesi eğitimine ilk olarak Hacettepe Üniversitesi’nde başlasa da 1985’de 19 Mayıs Üniversitesine geçerek orada tamamladı. Daha sonra burada İç hastalıkları ihtisasını okuyan Ercüment Ovalı, 1997 senesinde Hermatoloji üst ihtisasını Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde bitirdi.

Öğretim üyeliği görevine 1992’de Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İç Hastalıkları bölümünde başladı. 2 yıl sonra Doçent unvanını alan Ercüment Ovalı, 1999’da Profesör olmayı başarmıştır. 2010 yılının sonlarına doğru Acıbadem Labcell hücre laboratuvarında ve Kordon Kanı Bankasında müdür oldu. 370 civarı makale yazmıştır bunların 59’u yurt dışıdır. Kariyerinin son 18 yılında hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

2003 yılının son aylarına doğru Karadeniz Teknik Üniversitesi adına Türkiye’nin ilk GMP laboratuvarı Trabzon’da kurulurken koordinatör pozisyonunda çalışmıştır. 2007 yılında ise başladıkları proje içerisinde GMP şartlarına uygun üretim yeri ruhsatına sahip olan Ercüment Ovalı, ilk müdürdür. Evli ve 2 çocuk babası olan Ercüment Ovalı, 2018 senesinde kazandığı Yılın Bilim Ödülünü, Şehit Eren Bülbül, Şehit Astsubay Ferhat Gedik ve Afrin'de görev yapan askerlerimize armağan ettiğini söylemiştir. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kök hücrelerle ilgili olumlu sonuçlar almayı başarmıştır.


Ercüment Ovalı Biyografi

Ercüment Ovalı Biyografi

Covid-19’un dünyaya yayılmasıyla adını Türkiye’de bahsettirmeyi başaran Ercüment Ovalı, 1961 yılında Kırklareli Babaeski’de doğmuştur. Kariyerinde yavaş yavaş yükselerek zamanla birçok unvanı hanesine yazdırmıştır. Üniversite eğitimlerini Hacettpe, 19 Mayıs ve Marmara gibi kaliteli okullarda almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.