Ercan Saatçi Kimdir

Kamera karşısına ilk kez O Şimdi Asker isimli film ile geçen Ercan Saatçi, 13 Mart 1968’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Ercan Saatçi Kimdir

Ercan Saatçi Biyografisi

Müzikle çocuk yaşlarından itibaren ilgilenmeye başlayan Ercan Saatçi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Türk müziği üzerine eğitim aldı. Üniversite yıllarında girdiği bir şarkı yarışmasında birinci oldu. Aynı zamanda öğrenciyle İzel-Çelik-Ercan üçlüsü olarak 90’lı yıllarda Grup Vitamin isimli bir grup kurdu. Bir yıl sonra ise ayrıldı.1995’te Zeynep Özkök ile hayatını birleştirdi. İki çocuğunun dünyaya geldiği evliliği 2009’da son buldu. 

Müzisyenliğinin yanı sıra aynı zamanda oyunculukla da ilgilenen Ercan Saatçi, 2002’de O Şimdi Asker isimli filmde Murat karakterini canlandırdı. Film, askerliğini bedelli olarak yapan bir grup insanın yaadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Özcan Deniz, Mehmet Günsür, Pelin Batu, Levent Kazak, Ercan Saatçi, Ali Porazoğlu ve Yavuz Bingöl gibi başarılı oyuncular yer aldı. 2004’te Popstar isimli şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Sunuculuğunu Gamze Özçelik ve Haldun Dormen’in yaptığı yarışmanın kazananı Abidin oldu. 

2005’te ise Çat Kapı isimli dizide rol aldı. Dizi, kiracılarıyla birlikte yaşayan bir çiftin yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ayten Gökçer, Metin Akpınar, Sevinç Erbulak, Alp Kırşan ve Aysun Kayacı yer aldı. 2008’de ise Mert ile Gert isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizi, birbirlerinden farklı karakterlere sahip olan Mert ve Gert isimli iki gencin halalarının yanında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ragga Oktay, Emre Altuğ, Begüm Birgören ve Ayşen Gruda yer aldı. 

İlk albümünü 1991’de Özledim ismiyle çıkaran Ercan Saatçi, Rec by Saatchi isminde müzik şirketini kurdu. Bu şirkette pek çok şarkının düzenlemesinin yapmıştır. Aynı zamanda bir süre Hürriyet gazetesinde yazarlık yaptı. 

Albümleri : 

  • 1991 - Özledim
  • 1992 - Vitamin Değil Şifa Niyetine
  • 1993 - İşte Yeniden
  • 1994 - Ebabil Bir Kuştur
  • 1995 - Sayenizde
  • 1996 - Tam 14 Saat Oldu
  • 1999 – Manset

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.