Erbil Aydınlık Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erbil Aydınlık 1990 tarihinde Şanlıurfa' doğdu. Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Bu içeriğimizde Erbil Aydınlık hakkında tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Erbil Aydınlık Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erbil Aydınlık Biyografisi

Erbil Aydınlık 1990 tarihinde Şanlıurfa ilinde dünyaya geldi. Çocukluk yıllarının büyük kısmını Şanlıurfa ilinde geçiren Erbil Aydınlık eğitim dönemlerinde Şanlıurfa ilinden ayrılmak zorunda kalmıştır.

erbil-aydinlik-biyografisi.jpg


Erbil Aydınlık Eğitim Hayatı

Erbil Aydınlık ilk ve ortaokul eğitimini Şanlıurfa iline bağlı olan Ziyaeddin İlköğretim Okulunda tamamlamıştır. Ardından lise eğitimi için Osmangazi Anadolu Lisesi’ne devam etmiş ve başarı ile lise eğitimini tamamlamıştır. Lise eğitiminden sonra 2009 yılında lisans eğitimi almak üzere Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümüne devam ederek lisans derecesinde mezun olmuştur. 2014 yılında lisans eğitiminden mezun olduktan sonra iş hayatına ve siyasi kariyerine devam etmiştir.

erbil-aydinlik-egitim-hayati.jpeg


Erbil Aydınlık İş Hayatı

2014 tarihinde lisans eğitimini tamamlayan Erbil Aydınlık, eğitimi ve mezun olduğu bölümle ilgili hastane stajlarından ayrı olarak farklı projelerde gönüllü olarak yer almıştır. Lisans eğitimi ile alakalı olarak Şanlıurfa ilinde yer alan bir rehabilitasyon merkezinde mesleğini yerine getirmeye çalışmıştır. Mesleğini yerine getirirken siyasi hayatına ve kariyerine de zaman ayıran Erbil Aydınlık, CHP teşkilatının kadın kollarında ve gençlik kollarında aktif üye sıfatıyla rol almıştır. 2016 yılında İstanbul'da mezun olduğu bölümle ilgili psikolog olarak görev almıştır. Ayrıca, yine bu dönemde Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek lisans eğitimini sürdürmeyi de başarmıştır.

erbil-aydinlik-is-hayati.jpg


Erbil Aydınlık Siyasi Hayatı

Genç yaşına rağmen siyasi hayatını en doğru ve en başarılı şekilde devam ettiren Erbil Aydınlık mezun olduğu lisans eğitimden sonra CHP teşkilatına bağlı Şanlıurfa ili CHP Kadın kollarında görev almaya başlamıştır. Bu dönemlerde aktif olarak aldığı görevler siyasi hayatına da yön vererek Erbil Aydınlık'ın CHP teşkilat üyelerinden birisi olmasını sağlamıştır. Hem mesleğini hem de siyasi hayatını aynı anda devam ettirmeye çalışan Erbil Aydınlık 2017 tarihinde CHP Ataşehir Gençlik kollarında görevini sürdürmüş, 2018 yılında da CHP Parti Meclisi Üyesi olarak seçilmiştir.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.