Eray Birniçan Kimdir

Eray Birniçan, 20 Temmuz 1988’de İstanbul’un Bakırköy semtinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve Türk Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Eray Birniçan Kimdir

Eray Birniçan Biyografisi

Eray Birniçan’ın Kulüp Kariyeri

Eray Birniçan, futbol kariyerine ilk olarak Yıldırım Bosnaspor altyapısında başladı. Burada dört sezon boyunca forma giydi ve sonrasında profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzalayarak A takıma yükseldi. 3 sezon boyunca burada kalecilik pozisyonunda görev alsa da hiçbir zaman birinci kaleci olamadı ve sadece 6 maçta kaleyi korudu. 2006 yılında kaleci ihtiyacı olan Konyaspor’a transfer oldu. Burada ilk Süper Lig müsabakasını 13 Mayıs 2006 tarihinde Manisaspor'a karşı oynadı. Toplamda da 2 maçta görev alan Eray, 2008-2009 yılında kendisini geliştirmesi için Samsunspor’a kiralandı. Samsunspor'da da sadece dört maçta görev aldı ve istediği forma şansını yakalayamadığı için Konyaspor’a geri döndü. 2010-2011 sezonunda kendisi ile ilgilenen Gaziantepspor’a transfer oldu. 2011-12 sezonunda ise Spor Toto Kupası Şampiyonu Gaziantepspor ile 6 maçın tamamında görev yaptı. 3 sezon yer aldığı takımda da umduğunu bulamadı ve 2013-2014 sezonunda Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Burada ikinci kaleci pozisyonunda görev aldı ve takıma bir başka kaleci transferi yapıldığı gerekçesiyle takımdan ayrılarak eski kulübü Gaziantepspor’a geçiş yaptı.

eray birnican gaziantepsor

2014-2015 sezonunda 14 maçta forma giyerek kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Sezonun sonunda 2015-2016 sezonunda forma şansı bulabileceğini düşündüğü Kasımpaşaspor’a transfer oldu.

Eray Birniçan’ın Milli Takım Kariyeri

Eray Birniçan, milli formayı kariyerinde ilk olarak Türkiye U-17 takımında giydi ve burada 3 maçta forma giydi. Daha sonrasındaysa sırasıyla U-18, U-19 ve U 21 takımlarında yer aldı. Bu takımlarda da toplamda 10 maçta forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.