Enver Aysever Kimdir

Televizyon program yapımcılığının yanı sıra tiyatrocu, sosyolog ve politikacı olan Enver Aysever, 1971 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Enver Aysever Kimdir

Enver Aysever Biyografisi

Tiyatro Çalışmaları

Enver Aysever, 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünde okudu. Üniversite öncesinde amatör tiyatroya ilgi duydu ve üniversiteye başlamadan önce Durdurulmuş Zamanın Fotoğrafı" adlı ilk profesyonel oyununu yazdı. Oyunu sadece yazmakla kalmayan Aysever, sonrasında bu oyunu sahneye koydu ve içerisinde de oynadı.

Bu özelliğinden sonrasında hiç kopmadı ve kendisini geliştirdi. Kurucusu olduğu Tiyatro Çisenti adlı tiyatro topluluğunda uzun yıllar yazar, yönetmen, oyuncu ve sanat yönetmeni görevlerini yürüttü. Bu süre içerisinde birçok oyun yazarken, aynı zamanda birçok oyunu da yöneten kişi oldu.

 

Kitap Çalışmaları

Enver Aysever, özellikle yazdığı çocuk oyunları ile kendisini gösterdi ve bütün çocuk oyunlarını "Çocuk Oyunları 1" adlı bir kitapta topladı. Bunun yanı sıra "Geç Kalmış Romantik" adında bir öykü kitabı yazarken, sonrasında kendisini daha da geliştirerek Bir An Bin Parça adlı bir roman yazdı. Bu romanı ile 2006 Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi oldu. Bunun yanı sıra birçok alanda yazılarına devam etti ve bu yazıların bazıları gazetelerde paylaşıldı.

enver aysever yazar

 

Enver Aysever Televizyonculuk Kariyeri

Aysever, televizyon yayıncılığına ilk olarak TV 8 ekranlarında başladı ve burada ‘’ Lacivert ‘’ adında edebiyat programı hazırladı. Daha sonrasında NTV Radyo’da çalıştı ve aynı dalda ‘’ Kurşun Kalem ‘’ adında program çekti. Bu süre içerisinde TV 8’de programlarda yer alarak eleştiriler yaptı.

2007 yılında SKY Türk’te yayına başlayan “Aykırı Sorular” ve “Ayrıntılar” adlı siyasal tartışma programını hazırlayıp, sundu. Uzun süre çalıştığı televizyonda tekrardan programlar yapmaya devam etti. “Siyasal Analiz, Sokağın Sesi, Üç Soru İki Yorum, Zamana Karşı” adlı programları hazırlayıp sunuculuğunu yaptı.

enver aysever televizyoncu

Enver Aysever, 2011 yılında ülkenin köklü kanallarından CNN Türk’e transfer oldu. İlk zamanlarında ‘’ Dört Bir Taraf ‘’ adlı programda yorumcu olarak bulundu. Ardından gelen süreçte eski programı olan ‘’ Aykırı Sorular ‘’ı bir kez daha sunmaya başladı. Kanal yönetimi ile yayın politikasında anlaşamadığı için yollarını ayırdı.

2015 yılı itibarıyla ‘’ Aykırı Kumpanya ‘’ isimli şov gösterisi düzenlemektedir.

Enver Aysever, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.