Enis Berberoğlu Kimdir

Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi Enis Berberoğlu, 1956 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Enis Berberoğlu Kimdir

Enis Berberoğlu Biyografisi

Tam adı Kadir Enis Berberoğlu’dur. İlk ve ortaöğretimden sonra İstanbul Avusturya Lisesi’ne gitti ve 1975 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini almak için üniversite sınavlarına girdi ve Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü kazandı. Bölümünden mezun olduktan sonra Ekonometri alanında yüksek lisans eğitimi aldı ve 1980 yılında da yüksek lisansını tamamladı.

 

Enis Berberoğlu Gazetecilik Kariyeri

Alanıyla paralel olarak gazeteciliğe giriş yaptı ve bu alanda ekonomi bölümünde uzun bir süre yer aldı. Gazetecilik yaşantısının 10 yılından fazlasını Ankara’da geçirdi. Sonrasında ise İstanbul’a geçti ve İstanbul, Ankara, Bonn'da ekonomi muhabiri, siyasî ve diplomatik muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Savaş muhabirliği deneyimini de yaşayan Berberoğlu, Körfez Savaşı'nda Bağdat'ta savaş alanında yer aldı. 1991 Ocak ayında başlayan ABD - Irak savaşını Bağdat'tan izledi.

Hürriyet Gazetesi’nde 20 yılı aşkında çalışan Berberoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile çalıştı. Muhabirliğin yanı sıra ekonomi müdürlüğü haber koordinatörlüğü yaptı.

enis berberoğlu gazeteci

Gazetenin yanı sıra televizyon ekranlarında kendisini gösteren Berberoğlu, CNN Türk televizyonun ekonomi müdürlüğünü yaptı.

2009 yılında Ertuğrul Özkök’ten Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini aldı ve gazetenin 2014 yılına kadar Genel Yayın Yönetmeni oldu. Görevi bırakmasının sebebi olarak siyasi baskıların olması iddia edildi.

Hürriyet Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Sözcü Gazetesi’nin yazar kadrosuna katıldı.

Siyasete de ilgili olan Berberoğlu, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildi. Bu görevinin yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1 Kasım seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olan Berberoğlu, gizliliği esas olan "MİT Tırları" ile ilgili kargaşa çıkartmak amaçlı yapmış olduğu açıklamadan dolayı hakkında müebbet cezası isteniliyor. 

Enis Berberoğlu, Oya Berberoğlu evlidir ve bir kız çocuğu bulunmaktadır.

 

Enis Berberoğlu’nu Kitapları

  • 1997 - Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu
  • 1998 - Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı
  • 1999 - Öbür Türkler

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.