Engin Öztürk Kimdir

Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizide canlandırdığı Selim karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Engin Öztürk, 28 Eylül 1986’da Eskişehir’de dünyaya geldi.
Engin Öztürk Kimdir

Engin Öztürk Biyografisi

Aslen Bulgaristan göçmeni olan Engin Öztürk, lise eğitimini askeri lisede tamamladı. Askeri eğitimin kendine göre olmadığını düşünüp Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Lise döneminde uzun süre voleybol oynadı. Kamera karşısına ilk kez Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. 

2010’da yayınlanmaya başlayan Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizde Selim Yaşaran karakterini canlandırdı. İzmir’de uğradığı tecavüzden dolayı ailesiyle birlikte İstanbul’a gelen Fatmagül isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Engin Akyürek, Buğra Gülsoy, Fırat Çelik, Engin Öztürk, Kaan Taşaner, Musa Uzunlar, Sumru Yavrucuk, Murat Daltaban ve Seda Güven yer aldı. 2012’de ise Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi’nde Emre karakterini canlandırdı. Dizi, Ankara Cinayet büro ekibinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal ve Seda Bakan yer aldı. 

engin-ozturk-3.jpg


2013’te ise Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Şehzade Selim karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanan olayları ve saray entrikalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Selma Ergeç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Mehmet Günsür, Okan Yalabık, Ozan Güven, Pelin Karahan, Nebahat Çehre gibi başarılı pek çok oyuncu yer aldı. Daha sonra Çanakkale Yolun Sonu isimli tarihi filmde Mustafa Kemal’i canlandırdı. Filmde Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç, Umut Kurt, Serdal Genç, Mahir Günşiray ve İnanç Koçak gibi oyuncular yer aldı. 


2014’te Hayat Yolunda isimli dizide Cem karakterini canlandırdı. Dizi, borçları yüzünden kapanmak üzere olan bir hastaneyi kurtarmak için bir araya gelen başarılı doktorların yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Engin Öztürk, Nur Fettahoğlu, Ediz Hun, Burak Yamantürk, İpeKarapınar, İlker İnanoğlu,Sinem Öztürk ve Yıldıray Şahinler yer aldı. 2015’te ise konusu henüz açıklanmayan Hatırla Gönül isimli dizide rol alacak. Dizide aynı zamanda Gökçe Bahadır, Onur Saylak, Selen Öztürk, Biğkem Karavuş gibi isimler yer alacak. 

Başrollerini Engin Öztürk, Hazar Ergüçlü, Meriç Aral ve Ozan Dolunay’ın oynadığı "Yüksek Sosyete" adlı televizyon dizisinde Kerem karakterine hayat verdi.


Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Yüksek Sosyete-2016
  • Hatırla Gönül-2015
  • Hayat Yolunda-2014
  • Çanakkale Yolun Sonu-2013
  • Muhteşem Yüzyıl-2013
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi-2012
  • Fatmagül'ün Suçu Ne?-2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.