Engelliler İçin İlk Aqua Park

Aqua parklar engelli insanlar için bu mekanlar çok dezavantajlı yerler olarak dikkat çekiyor. ABD'de engelli insanlar için bu duruma bir çözüm bulundu ve engelliler için ilk aqua park yapıldı.
Engelliler İçin İlk Aqua Park

Yaz aylarında insanlar serinlemek için genellikle parklara, deniz kenarına ya da havuza gitmeyi tercih eder. Ancak havuzlar ve aqua parklar özellikle engelli insanlar için dezavantajlı mekanlar olarak dikkat çekiyor.

havuz


İşte bu yüzden ABD'nin San Antonio kentinde engeli insanlar için özel bir aqua park açıldı. Morgan’s Inspiration Island (Morgan'ın ilham adası) adı verilen park engellilerin rahatça yüzüp keyifli vakit geçirebilmesi için özel olarak yapıldı. 

engelli-havuz2


Parkın sahibi Gordon Hartman, parkın yapım sürecinde doktorlar, aileler, öğretmenler ve özel terapi eğitmenleri ile birlikte çalıştıklarını belirtrek "Hedefimiz misafirlerimize güvenli, konforlu ve rahat bir ortam sunmak" dedi. 

engelli-havuz3


Mekanda engelli insanların rahatça keyifli vakit geçirebilmesi için her türlü imkan sunuluyor. Çocukların bileklerine bir bilezik takılarak ailelerinin bir kaybolma durumunda çocuklarının yerlerini kolayca bulabilmeleri sağlanıyor. Ayrıca su geçirmez ve hava ile çalışan tekerlekli sandalyeler ücretsiz olarak kiralanabiliyor. 

engelli-havuz4


Parkın her yerine tekerlekli sandalyeler ile kolayca ulaşılabiliyor. Engelli çocuklar parka ücretsiz olarak girebiliyorlar ve keyifli vakit geçiriyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum