Dünyanın En Yaşlı Yapışık İkizlerinin İlham Veren Yaşam Öyküsü

Ohio'da dünyaya gelmiş Ronnie ve Donnie, tarihte en uzun yaşayan yapışık ikizler olarak rekor kırmayı başardı. Onların ilham verici 64 yılı ve yaşam sevinci umut vadediyor.
Dünyanın En Yaşlı Yapışık İkizlerinin İlham Veren Yaşam Öyküsü

Tarihin En Uzun Yaşayan Yapışık İkizleri; Ronnie ve Donnie

Phoenix New Times’ın haberine göre, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi’nin yaptığı araştırmayla dünya üzerinde gerçekleşen 200.000 doğumun 40 ila 60’ında yapışık ikiz vakasına rastlanıyor. Bu doğumların ise sadece yüzde 35’i başarıyla sonuçlanıyor. Ronnie ve Donnie Galyon bilinen tüm istatistikleri yıktı. Ronnie ve Donnie, 28 Ekim 1951’de Dayton, Ohio’da birbirlerine kasıklarından birleşik şekilde hayata gelmiştir.

ronnie-ve-donnie.jpg

O zamandan bu yana bu rahatsızlık bilimsel bir anormallik olarak kabul ediliyor.

Peki onların ilham verici hayatı hakkında bilgi edinmek ister misiniz?

yapisik-ikiz.jpg


Mükemmel Bir Uyum

Bu hayatı uzaktan izleyen çoğu insan muhtemelen yapışık ikizlerin tek bir işi bile yapamadığını düşünür. Örneğin sokakta yürümek, araç kullanmak, yüzmek gibi. Fakat Ohio’da doğmuş ve dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri olan Ronnie - Donnie büyüklü küçüklü pek çok aktiviteyi hayatlarına almayı başarmış. Onlar her ne olursa olsun mücadele ederek mükemmel bir uyumu sağlamayı başarmış.

mukemmel-bir-uyum.jpg


Rekor Yaşam

64 yaşında olan Ronnie ve Donnie Galyon, dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri ünvanıyla tarihe geçti. Onlardan önce dünyaya gelen, İtalyan ikizler Giacomo ve Giovanni Battista Tocci 1877’de doğup 63 yaşlarına kadar yaşayabilmişti. Şimdi ise bu rekor Ronnie ve Donnie’ye ait. Bu durum tıp dünyası için adeta bir sürpriz oldu. Doktorlar bu ikizler dünyaya geldiğinde iki üç saat kadar hayatta kalabileceklerini söylemişler, fakat onlar 64 yıl süren ve hala devam eden yaşamlarıyla dünyaya meydan okuyorlar.

rekor-yasam.jpg


Bir Beden, Farklı İki Hayat

Kardeşleri Jim, onların tek bir bedende birbirinden çok farklı iki insan olduklarını söylüyor. İkizlerin dört kolu ve dört bacağı bulunmakta ve ortak bir sindirim sistemini paylaşmaktalar. Onlar her gün birbirlerini görerek uyanıyor ve başka türlü bir hayatı hayal bile edemiyorlar. 1991 yılında emekli olmadan önce Ronnie ve Donnie kardeşler Daytona’da bir sirkte çalışıyorlarmış. 

bir-beden,-farkli-iki-hayat.jpg


Evlerinde Çok Huzurlular

Yapışık ikizler kardeşleri Jim’in yardımıyla günlük rutinlerini gerçekleştirebiliyor ve evlerinde rahat bir yaşam sürüyorlar. Bir rehabilitasyon merkezinin hazırladığı yatak sayesinde, rahatça uyuyup sağlık durumlarını ve yaşam kalitelerini artırabiliyorlar. Kardeşlerinin eşi olan Mary GalyonBu yatak sayesinde bu yaşa kadar geldiler.” diyor.

evlerinde-cok-huzurlular.jpg


Nezaketle Karşılanıyorlar

Yaşadıkları yerde Ronnie ve Donnie kardeşler oldukça popüler. Hristiyan Gençlik Kolordusu sadece ikiz kardeşlerin evine katkıda bulunmuyor, onların dışarıdaki yaşamlarında da yardımcı olmayı görev edinmişler. Bazı insanlar onların yemek yedikleri restoranlarda hesaplarını ödeyerek sevgilerini göstermeye çalışıyor. 

nezaketle-karsilaniyorlar.jpg


Ayrılmayı Reddettiler

Her ne kadar Ronnie ve Donnie yaşamları boyunca savaşmış olsalar da birbirlerinin en yakın arkadaşı olmayı başarmışlar. Yıllar boyunca farklı ayrıştırma prosedürleri teklif edilmiş ancak onlar bunu reddetmiştir. 

ayrilmayi-reddettiler.jpg


Onlar İçin Uzun Yaşamak

2014 yılında Ronnie ve Donnie resmi olarak tarihteki en uzun yaşayan yapışık ikizler ünvanını aldı. Bu sayede Disney World’e girmeye hak kazandılar. O gün yaşadıkları şehirde herkes onları öpücüklerle karşıladı. Çünkü kimsenin yaşayamayacağı bir 64 yıl onlara bu hakkı çoktan vermişti. 

onlar-icin-uzun-yasamak.jpg


Ronnie ve Donnie'nin Geçmiş Hatıralarından Kareler

donie-001.jpg

donie.jpg

roniie.jpg

 

yapisik-ikiz-001.jpg


Önerilen İçerik; İkizi Olan Ünlü İsimler

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.