En Uzun Oruç Tutacak Ülkeler

Yaklaşan Ramazan ayıyla birlikte “En uzun veya en kısa oruç hangi ülkelerde tutulacak” soruları gündeme gelmeye başladı. İşte Diyanet İşleri Başkanlığının imsakiyesine göre en uzun ve en kısa oruç tutulacak ülkeler…
En Uzun Oruç Tutacak Ülkeler

Ramazan’a çok az bir süre kala orucun en uzun ve en kısa tutulacağı süreleri sizler için araştırdık.

Güneşin erken doğup, çok geç batmasından dolayı bu yıl da en uzun süre oruç tutacak ülkeler kuzey ülkeleri. En uzun oruç tutulacak bölge ise İzlanda'nın kuzeyindeki Reykjavik kenti. Reykjavik’te yaşayan Müslümanlar Ramazan ayının ilk gününde 22 saat 34 dakika oruç tutacak. İsveç, Norveç Finlandiya gibi ülkeler yaklaşık 22 saat oruç tutacak. İsveç’in kuzeyinde bulunan Kiruna ve Norveç’in kuzeyinde bulunan Trömse’de 21 saat 55 dakika oruç tutulacak. Stockholm, Helsinki ve Oslo’da 20 saat oruç tutulacak. Uzmanlar bu bölgelerde oruç tutma süreleri uzun, iftar ve sahurun saat farkının kısa olmasından dolayı, oruç tutacaklara iftar sonrası bol su tüketmelerinin sağlıkları açısından önemli olduğunu belirtti.

Gurbetçilerden Türkiye'ye Akın
Diğer taraftan Avrupa’da ve kuzey ülkelerde yaşayan gurbetçilerimiz hem yaz ayını değerlendirmek hem de o bölgelerde oruç süresinin fazla olmasından dolayı, Ramazan ayını Türkiye’de geçirmek için adeta yurda akın ediyorlar.

En Kısa Oruç Arjantin’de
En kısa oruç tutacak olan ülke ise Arjantin. Arjantin’in Ushuaia kentinde yaşayan Müslümanlar ilk gün 8 saat 57 dakika oruç tutacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.